- hirdetés -

Vers- és prózamondó versenynek adott otthont a Székács József Evangélikus Iskola április 27-én a délelőtti órákban. Az Osztrák Hét záróeseményén három korcsoportban mutathatták meg tehetségüket a diákok.

Idén is megrendezte hagyományos, az Osztrák Héthez kapcsolódó vers- és prózamondó versenyét a Székács Iskola. Az idei már a tizennyolcadik alkalom volt, hogy az osztrák hét utolsó napján bemutathatták a diákok német nyelvtudásukat és persze szavalási képességeiket. Az esemény köszöntőbeszédében Fehér Borbála, az iskola igazgatója a kiállás és az előadókészséget emelte ki, amit a versekben és prózákban az alkotók megálmodtak.

– Hálás vagyok és büszke arra, hogy már évek óta a mi intézményünk ad helyszínt ennek a rendezvénynek. Természetes, hogy a versenyen lesznek elsők, másodikok és harmadikok, de abban szeretnélek megerősíteni titeket, hogy mindazt, amit megtanultatok, már senki nem veheti el tőletek – hangsúlyozta beszédében Fehér Borbála.

Három korcsoportra bontva mutathatták meg tudásukat a diákok (Fotó: Rosta Tibor)

Ezután a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében Formann István, a szervezet második elnöke, egyben a zsűri tagja ismertette a verseny szabályzatát és a különböző korcsoportokat. Elmondta, a német nyelvtudás előnyeit majd később fogják megtapasztalni, hiszen aki megtanul németül, könnyen megtanulhat utána angolul is, míg fordítva már nehezebbnek jellemezte a folyamatot, végül pedig sok sikert és jó eredményeket kívánt mindenkinek.

Idén három korcsoportra lebontva tehették próbára magukat a versenyzők. Először az ötödik-hatodik, majd a hetedik-nyolcadik osztályosok következtek, végül pedig a már gimnáziumi képzésben résztvevő versenyzők tehették próbára magukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.