- hirdetés -

Emlékezetesre sikerült az előző hét a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjainak és tanárainak. Az április 9 és 13 között tartott Digitális Témahéten minden az informatikáról szólt, azzal a céllal, hogy új módszereket ismerjenek meg és próbáljanak ki a pedagógusok.

Az idei tanévben a Vörösmarty Iskola a Rákóczitelepi Tagintézménnyel közösen valósította meg a témahét kiemelt feladatait. A szervező pedagógusok gazdag kínálat összeállítására törekedtek, hogy elsőtől nyolcadik osztályig mindenki találjon kedvére való tevékenységet.

Az izgalmas lehetőségek között volt a Bookr Kids, ahol mindenki megtapasztalhatta az olvasás új élményét. A negyedik osztályosok ebben a tanévben a Lego WeDo programozásával ismerkedtek, a 7-8 osztályosok kódok fejtésére, kreatív fejtörők megoldására vállalkoztak, ugyanis az iskola egyik terme a rendezvény alatt szabadulószobaként üzemelt. A Kodolányi János Főiskolán a robotikások középiskolás tanulóknak és pedagógusoknak tartottak workshopot. A Tehetségkonferencia keretében Bene Viktória és Fegyverneki Gergő előadását hallhatták az internet veszélyeiről és a digitális kompetencia projektekben történő fejlesztési lehetőségeiről.

Elsőtöl nyolcadik osztályig mindenki talált kedvére való tevékenységet (Fotó: iskola)

A hét zárásaként a robotikások a IX. Országos Robotprogramozó versenyen is részt vettek, ahol az előkelő hatodik helyet szerezték meg. 

Az iskola közleménye szerint a sikeres témahét titka a tanárok fáradhatatlan szervezőkészsége volt, hogy a gyerekek életkori sajátosságaira figyelve élményszerű foglalkozásokat állítottak össze a digitális technikák segítségével. A gyerekek így játékos módszerekkel készülhetnek fel későbbi felnőtt életükre és megtapasztalhatták, milyen az, ha a világ a helyünkbe érkezik a világháló segítségével, amit csak értőn és okosan érdemes használni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.