- hirdetés -

Matek, színjátszás, kreatív foglalkozások, érdekes programok. A Tehetségek Magyarországa elnevezésű pályázaton nyert a Lehel utcai óvoda. Tehetségmegsegítésre pályázott a Lehel utcai intézmény, amely nyert is a projekten. Az erről tartott ismertetőn közel hatvan érdeklődő szülő és pedagógus vett részt.

Németh Gabriella, Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája intézményvezetője elmondta, az intézmény nyertes pályázó lett a Tehetségek Magyarországa című kiemelt projektben.
– Ennek keretében két tehetségműhelyt tudtunk elindítani, illetve részt vettünk a Nagy Gyula Területi Múzeumban a régi korok játékai című közös programon – fogalmazott Németh Gabriella.

Hozzátette, csütörtökön egy műhelybeszélgetést szerveztek a szülőknek és a pedagógusoknak a tehetségmegsegítés témakörében, ahol bemutatták az intézményükben működő tehetségprogramokat.

A szülők kipróbálhatták az óvodában működő tehetségműhelyeket (Fotó: Rosta Tibor)

Meghívott vendégként a Vörösmarty iskola intézményvezető igazgatója Orosz László mutatta be iskolájukban működő tehetségprogramot a robotika szakkört. Ezt követően az óvoda intézményében működő három tehetségműhelyt, az elvarázsollak, a manómatek, és a százszorszép tehetségműhelyt mutatták be.

Földesiné Erős Klára anyuka elmondta, érdekesnek tartotta a témákat, sok új dolgot hallott amit eddig még nem. Színesnek találja a palettát, öröm számára, hogy az orosházi óvodákban ennyi lehetőség nyílik a gyermekek fejlesztésére.
– Nagy dolognak tartom, hogy nemcsak a felzárkóztatásra, hanem most már a tehetségfejlesztésre is ekkora hangsúlyt fektetnek a pedagógusok ebben a városban – emelte ki Földesiné Erős Klára.  

A program zárásaként a szülők és pedagógusok kipróbálhatták az óvodában működő tehetségműhelyeket, melyeken nagy örömmel vettek részt az érdeklődők. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.