- hirdetés -

Újabb nemzetközi versenyen vettek részt a korosztály győri Európa-bajnokságára készülő serdülő szabadfogású birkózó válogatott tagjai. Jochim Márk az Orosházi Spartacus birkózója is dobogóra állhatott Lviv-ben.

Tizenkét birkózóval képviseltette magát a magyar serdülő szabadfogású válogatott az ukrajnai Lviv-ben rendezett Igor Pervacsuk nemzetközi versenyen, április 15-én. A Csonka Csaba és Farkas Gábor vezette csapat egyáltalán nem vallott szégyent, többen is felállhattak a dobogóra.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot (OSBK) Jochim Márk képviselte, aki az 57 kilogrammosok között a harmadik helyen végzett. Edzője, Páli Sándor beszámolójából kiderült, hogy ezt egy 19 fős mezőnyben sikerült elérnie, háromszor is győztesen hagyta el a szőnyeget, egyedül a későbbi győztes versenyzőtől szenvedett vereséget. Ezzel sikerült javítania az elmúlt hónapban, Bulgáriában szerzett ötödik helyéhez képest és bizakodva tekinthet a júniusi, Győrben rendezett Európa-bajnokság elé.

Jochim Márk (pirosban) a dobogó harmadik fokára állhatott fel (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Jochim Márk sikere mellett aznap Kiskunhalasról sem tértek vissza üres kézzel az egyesület birkózói. A IV. Halas Kupán több, mint 200-an vettek részt, a legjobb honi egyesületek mellett Magyarkanizsáról és Zentáról is többen érkeztek a nemzetközi megmérettetésre. A Spartacus birkózói három arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodtak, a Diák Leány korosztályban versenyző Cziráki Nikolett, Laczkó Petra és Szabó Zsóka állhatott fel a dobogó tetejére.

Részletes eredmények:

Lviv, serdülő szabadfogású nemzetközi verseny:

57 kg: Jochim Márk III. hely

IV. Halas Kupa:

Diák II. korosztály:

35 kg: Somogyvári Milán II. hely

Diák I. korosztály:

69 kg: Erőss Richárd III. hely

Diák Leány korosztály:

40 kg: Szabó Zsóka I. hely

43 kg: Cziráki Nikolett I. hely

46 kg: Laczkó Petra I. hely

56 kg: Für Amira II. hely

65 kg: Balázs Renáta II. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.