- hirdetés -

Színvonalas közönségtalálkozónak adott otthont a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. A költőként, műfordítóként és prózaíróként is tevékenykedő Szabó T. Anna volt a Költészet Napja alkalmából rendezett esemény vendége.

A költészet és prózaírás iránt érdeklődők gyülekeztek szép számmal, április 16-án a Petőfi Művelődési Központ Justh Zsigmond Könyvtárában. A költészet napja alkalmából ugyanis Szabó T. Annával volt lehetőségük egy közönségtalálkozó keretein belül beszélgetni.

A költőként, prózaíróként és műfordítóként is dolgozó Szabó T. Anna először járt Orosházán, de elmondása szerint nagyon örült, hogy itt lehetett és szívesen visszatérne a későbbiekben.
– A látogatásom alapja a Költészet Napja mellett a közelgő Könyvfesztivál, és mivel több műfajban is dolgozom, így szívesen mesélek mind a versek, mind a prózák szépségeiről, de a nehézségeiről is – mondta a Petőfi- és József Attila-díjas művésznő.

Részletesen mesélt életéről és munkáiról Szabó T. Anna (Fotó: Rosta Tibor)

A Moly Galerit képviselő Debreczeni Cintia kérdéseire válaszolva mesélt munkája mellett életéről, főleg fiatalkori, szülővárosában, Kolozsváron és Magyarországra költözésük utáni, Szombathelyen eltöltött éveiről. Munkája kezdetén Pálos Rozita és Weöres Sándor felesége, Károlyi Amy írásai jelentették számára az inspirációt. Boldog embernek tartja magát, aki azt csinálja, amit szeret, lényegében egész életében az írással foglalkozott.

A múltidézést és a vers- és prózaírás szépségeinek bemutatását időnként közös, Szabó T. Anna legújabb verseiből és prózaköteteiből történő felolvasással töltötték ki, amibe a közönség is szívesen kapcsolódott be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.