- hirdetés -

Idén sem maradhatott el a Táncsics-gála, a Táncsics-napot megelőző legnagyobb esemény. A mostani már a 44-ik alkalom volt, hogy a tizenegyedikes tanulók bemutathatták kreativitásukat.

Igazi hangorkánnal kezdődött az április 13-i Táncsics-gála a Petőfi Művelődési Központ színháztermében, hiszen a hagyományoknak megfelelően az összes tizenegyedikes tanuló felvonult pártja színeiben a már megszokott AC/DC – Thunderstruck című számra.

Ezután az est műsorvezetői ismertették a másnapi Táncsics-nap szabályait, a szavazási lehetőségeket és a várható eredményhirdetés időpontját, majd az iskola igazgatója, Blahó János köszöntötte a résztvevőket és a nézősereget. Kiemelte, milyen jó közösségekké forrtak össze az elmúlt évek Táncsics-gáláin résztvevő osztályai és reményét fejezte ki, hogy ez idén sem lesz másként.
– Ebben az a szép, hogy ez egy játék. De, mi ebben a játékban ismertük meg önmagunkat és ismertük meg egymást. Vigyétek ezt az érzést magatokkal, életetek későbbi szakaszaiban is. Korábban és most is azt mondom, hogy egy jó Táncsics-napnak csak nyertesei lehetnek. Minden diák, pedagógus, és aki szereti a Táncsicsot – hangsúlyozta beszédében az igazgató.

Az összes produkciót tapsvihar fogadta (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

Idén hat osztálynak kellett pártot alapítania: Project A (11.A), Brutality (11.B), Champions (11.C), Dynamite (11.D), Hybrid (11.H) és Players (11/8). Az elmúlt évek szisztémájához hasonlóan idén is a résztvevő osztályokkal közös megegyezésnek megfelelően alakították ki a Táncsics-gála és a Táncsics-nap aktuális szabályrendszerét. Az osztályok produkciói előtt a tanároké volt a főszerep, szórakoztató fellépésüket taps és hatalmas ováció fogadta.

Kisebb technikai hiba miatt idén előbb a táncos produkciók kerültek sorra, a pártvideók csak utána következtek. Ez azonban nem zavarta meg az osztályokat, hiszen munkáikra ezúttal is a szórakoztatás és a kreativitás volt jellemző, bőven megtérültek a hetek óta tartó felkészülés nehézségei.

Mint ahogy a tanárokat, az osztályok produkcióját is taps fogadta. Végül a támogatást és a felkészülést is lehetőségük nyílt megköszönni és bizakodva tekinthetnek a szombati Táncsics-nap elé, ahol rendkívül kiélezett küzdelem várható az eredményhirdetésig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.