- hirdetés -

A tavasz beálltával érdemes szervizelésre vinni autónkat: az abroncscsere, a futómű állítás, a klímaberendezés tisztítása és egyéb komponensek karbantartása a gépjármű élettartalmának szempontjából, valamint saját biztonságunk érdekében is létfontosságú. Ehhez nyújt segítséget az Oros-Car Kft, ahol korszerű környezetben, minden gépkocsival kapcsolatos tevékenységet magas szakmai szabvány szerint végeznek. (x)

Mi sem bizonyítja jobban a családi vállalkozásként indult Oros-Car sikerét, hogy a 22 éves cég Európa egyik legnagyobb szervizhálózatának tagjaként a gépkocsik javítására és karbantartására specializálódva, a legkorszerűbb műszaki felszereltséggel rendelkezik. Hat évvel ezelőtt csatlakoztak a Bosch Car szervizhálózathoz, amely nem csak modern gépi, illetve technológiai elvárásokat követel meg az orosházi vállalkozástól, hanem szakképzett munkavállalókat is.

Az Oros-Car telephelyén Nagy Szilárd szervizvezetővel beszélgettünk, aki három fontosabb tavaszi teendőt javasolt az autótulajdonosoknak.

– A gumi- és kerékcsere szolgáltatásunkban teljes körű kiszolgálást végzünk: nem csak cserére van lehetőség, hanem a gumiabroncsok beszerzésére, tárolására és az abroncsnyomás figyelő kalibrálására is. Utóbbihoz speciális gépet vásároltunk, amivel összehangoljuk a kerekekben található jeladórendszert.

– A futómű beállítása mindenképpen javasolt, mert hosszú távon az autó érdekét szolgálja – magyarázta a szervizvezető, hozzátéve: a futómű állítás az autó stabilitásának szempontjából és az egyenletes gumikopás miatt fontos. Az utak egyenlőtlenségéből fakadóan elmozdulhat, de előfordulhat alul-, vagy túlkormányzottság is, ha nincs jól beállítva. A futóművek beállításához egy korszerű négyfejes, computeres berendezést használunk. Szervizünkben május 15-ig kedvezményesen, 3.990 forintért végezzük a futóművek beállítását, amelyhez előzetes bejelentkezés szükséges.

Nyugat-európai színvonal, Békés megyei pénztárcákhoz igazítva (Fotó: Rosta Tibor)

Nagy Szilárd kiemelte: a klímaberendezés tisztítása azért fontos, mert a leállási időszakban a szellőzőrendszerben felhalmozódnak az egészségkárosító baktériumok. Ehhez két módszert alkalmaznak. Az egyik a vegyszeres tisztítás, melynek során a fertőtlenítő szert a szellőző rendszerbe juttatják, ami itt fejti ki hatását. A másik az ultrahangos klímatisztítás, amikor is egy berendezés a tisztítófolyadékot 5 mikron alá porlasztja így az a teljes légcsatornában és a lepárologtatón is elpusztítja a kórokozókat. A klímatisztítás részeként a pollenszűrő cseréje is ajánlott.

Az Oros-Car Kft megalakulása óta folyamatosan bővítette tevékenységét, melynek eredményeképpen mára városunk egyik legtöbb szolgáltatását nyújtó márkafüggetlen javítóbázisa lett. Tevékenységeiről bővebben az oroscar.hu oldalon tájékozódhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.