- hirdetés -

A február 11-i forduló után ismét a Kaposvári RG Sportcsarnok adott otthont a junior szabadfogású férfi és női birkózók minősítési versenyének. Az Orosházi Spartacus birkózói itt és a Csongrádon rendezett diák területi bajnokságon is jó teljesítményt nyújtottak.

Kaposvár volt a házigazdája a junior szabadfogású birkózók második minősítési versenyének. A megmérettetésen tíz-tíz súlycsoportban 48 férfi, valamint 25 női birkózó próbált szerencsét. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot (OSBK) ketten képviselték, Páli Sándor irányításával Rácz Richárd és a külön engedéllyel versenyző Lakatos Angelo is a legkisebb súlycsoportban az 57 kilósok közt állt rajthoz.

A két orosházi birkózó a csoportküzdelmeket követően az elődöntőben épp egymás ellen mérkőzött. Rácz Richárd végül az ezüstérmet szerezte meg, a döntőben a korosztályos válogatottakban már többször megforduló kecskeméti riválisa felülkerekedett rajta. Lakatos Angelo sem vallott szégyent, ő végül a negyedik helyen zárt.

Rácz Richárd a dobogó második fokára állhatott fel Kaposváron (Fotó: OSBK)

A junior birkózók mellett a diák korcsoportban versenyzők sem pihentek, a Diák I és Diák II-es korosztály versenyzői Zsura János vezetésével, nyolc fővel vettek részt Csongrádon, a területi bajnokság fordulójában. Somogyvári Milán utóbbi korosztályban meg sem állt a győzelemig, de Cziráki Nikolett is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A Diák I-sek közt is hasonlóan szép eredmények születtek, hiszen Erőss Richárd második, Laczkó Petra pedig harmadik helyezéssel járult hozzá az egyesület sikeres hétvégéjéhez. Benkő Zsanett, Papp Krisztofer és Szabó Zsóka sem vallott szégyent, ők az ötödik helyen végeztek súlycsoportjukban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.