- hirdetés -

Öt pályázaton szerepelt sikeresen az Orosházi Kórház, az egyik eredményeként vadonatúj CT berendezéssel gazdagodik az intézmény, de további eszközbeszerzések és humánerőforrás-fejlesztés is megvalósul. Ahogyan a főigazgató fogalmaz, a fő célok közt szerepel a minőségi és hatékony ellátás biztosítása, míg a térség országgyűlési képviselője az elmúlt időszak eredményein alapuló közös munka folytatását hangsúlyozta a pályázatokat ismertető sajtótájékoztatón.

Az Orosházi Kórház Központi Technológiai Tömbje adott helyet április 5-én annak a sajtótájékoztatónak, melyen az intézmény legújabb eredményeit ismertették. Azokat a pályázatokat, melyeken sikeresen szerepelt a kórház, és melyek az ellátottak és az intézményben dolgozók körülményeit is javítják.

Hamarosan mintegy 180 millió forint értékű új CT berendezéssel gazdagodik a kórház – jelentette be dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár. A XXI. századi modern technológiájú 32 szeletes készüléket – mellyel kiválthatják a jelenleg közreműködő által végzett szolgáltatást – várhatóan májusban üzemelik be, az átmeneti időszakra mobil CT áll majd rendelkezésre a kórházban.

Hamarosan mintegy 180 millió forint értékű új CT berendezéssel gazdagodik a kórház (Fotó: Rosta Tibor)

Ismét olyan fejlesztések indulhatnak el, melyek egy célt szolgálnak: erősíteni az egészségügyi ellátást Dél-Békésben – összegzett Simonka György országgyűlési képviselő, kiemelve, hogy a térségi betegellátás folyamatos fejlődése egy széleskörű összefogás eredménye.

– Az elmúlt években közös munkával nemcsak stabilizálhattuk a kórház hosszú távú fennmaradását, hanem elindíthattuk azon az úton, mellyel biztosítani tudjuk több száz egészségügyi szakember és több tízezer ellátott számára a biztonságot. A térségben valamennyi mentőállomást felújítottuk, Tótkomlóson újat építettünk, új mentőautókat jártunk ki, stabilizáltuk az ügyeleti rendszert, fejlesztjük a mezőkovácsházi járóbeteg-szakellátót, és különös figyelmet fordítunk a kistelepülések egészségházaira, orvosi rendelőire – összegzett a képviselő.

Dr. Duray Gergő főigazgató ismertette a nyertes pályázatokat (Fotó: Rosta Tibor)

Az eredményes pályázatok segítségével a kórház innovatív betegbiztonsági rendszert alakít ki,
200 darab eszközt vásárolnak majd. Emellett humánerőforrás-fejlesztés jön létre, létszámbővítésre, mobil teamek létrehozására lehetőséget nyújtva, át- és továbbképzések valósulhatnak meg orvosi és szakdolgozói szinten, valamint a kiépülő napelemes rendszer segítségével az intézet működése a megújuló energia felhasználásával költséghatékonyabbá, környezetbarátabbá válik.

– Célunk, hogy a fejlesztések révén csökkenjen a betöltetlen álláshelyek száma, javuljon a kórház munkaerő-megtartó ereje, és a lakosság számára minőségi ellátás álljon rendelkezésre. A gyors és hatékony betegkezelés érdekében a hiányterületekre mobilizálható teameket hozunk létre – fogalmazott dr. Duray Gergő főigazgató.

A csütörtöki sajtótájékoztatón jelen volt Dávid Zoltán polgármester, valamint Dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ dél-alföldi területi igazgatója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.