- hirdetés -

Mozgalmas lesz a nyár: itt lesz Majka és Curtis, Péterfy Bori, a Hooligans, de hőlégballon versenyt is rendeznek a városban. A programokat közös munkával alakítják ki, minden korosztálynak kedvezve.

Az idei évben fesztiválok helyett május 19. és szeptember 8. között a városi önkormányzat, partnereivel, illetve az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. a Petőfi Művelődési Központ közös munkájával hívták életre a nagyrészt ingyenesen látogatható, Orosházi Nyár 2018 rendezvénysorozatot – vázolta Bojtor István a március 28-i sajtótájékoztatón. Az alpolgármester hozzátette, hogy az új koncepciót a tavasszal beinduló TOP-pályázatok tették indokolttá.

Közös munkával színvonalas programokat hoznak el idén is az érdeklődőknek (Fotó: Rosta Tibor

Változatos és minden igényt kielégítő programok

A koordinálással megbízott Kiss László elmondta, hogy a cél helyi lakosság és a környező településen élők számára minden hétvégén változatos és élményekben gazdag programokat szolgáltatni, melyekkel egyben vonzóvá tehetik Orosházát a turistáknak.

– A belvárosban ingyenesen látogatható koncertekkel készülünk minden hétvégén. Itt lesz Majka és Curtis, Péterfy Bori és a Love Band, Hooligans, vagy a Fásy mulató. Újdonságként jelentkezik a palettán egy többnapos hőlégballon-fieszta is, de a főtéren június 15-től kialakítunk egy focifalut a labdarúgó világbajnokság idejére, ahol minden meccset óriáskivetítőn, sörkorcsolya mellett tekinthetik meg az érdeklődők Orosháza főterén – ismertette a rendezvényszervező.

Majkáék nagy kedvencek Orosházán. Idén ők nyitják az Orosházi Nyár 2018 programsorozatot (Fotó: Rajki Judit)

Természetesen a hagyományoknak is helyet adnak, augusztus 20-án a belvárosban lesz a Szent István-nap, melyen egésznapos programkavalkáddal, városi ünnepséggel, nagykoncertekkel és nagyszabású tűzijátékkal várják az idelátogatókat.

Az Orosházi Nyárból kiveszi a részét a Petőfi Művelődési Központ is. Baranyai Ilona, kulturális csoportvezető mondta el, hogy először a Valahol Európában című musicalt hozzák el a közönségnek május 26-án, de a városi ünnepségek mellett a Városi Gyermeknapot és a könnyed spanyol programjukat a Don Quijote-napot is megtartják majd.

A nyár nem telhet el fürdőzés nélkül

A főbb programok ugyan a főtéren valósulnak meg, de ez nem jelenti, hogy a fürdő programok nélkül maradna – vette át a szót Benkő Fernc. A Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy több alkalommal különböző tematikus napok keretében várják a Gyopárosfürdőre látogatókat.

– Három alkalommal tartjuk meg a korábban nagy sikert aratott Családi csobbanásunkat. Animátoraink segítségével előbb a foci világbajnokság jegyében, majd beach party és cirkusz világába visszük el a gyerekeket. Igyekszünk minél színesebbé varázsolni a fürdő egyébként is pezsgő életét – fogalmazott Benkő Ferenc.

Nagy sikere volt az őszi programsorozatnak, nyáron folytatják a Családi Csobbanást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A tájékoztatón elhangzott, hogy az idei évben is Orosháza-Gyopárosfürdő ad otthont az ország egyik legnagyobb, egyhetes spirituális táborának, mely a pozitivitás és az önismeret jegyében zajlik majd, és a kora reggeli óráktól késő éjszakáig tart egy héten keresztül több ezer ember örömére, továbbá a Gyopár Kupa Hajómodellező Verseny és a XIII. Veteránjármű-találkozó is megvalósul, utóbbi az Alföld Gyöngye Hotel parkjában.

image description

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.