- hirdetés -

Óvodások, alsó és felső tagozatos diákok, valamint gimnazista tanulók is színesítették előadásukkal a nyolcadik Székács-napokat záró Gálaműsort március 23-án, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium dísztermében.

Megtelt a Székács evangélikus iskola díszterme vendégekkel és fellépőkkel péntek késő délután.
Fehér Borbála a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője elmondta, az idei a nyolcadik Székács Gálaműsor.
– Mikor 2009-ben Székács József püspök nevét felvette az intézmény, elhatároztuk, hogy szeretnénk gyermekeinket megtanítani arra, miért legyenek büszkék, hogy ezt a nevet viseli az intézmény – fogalmazott az intézményvezető. 

Néptáncos ruhák kavalkádja és vidám hangulat jellemezte a rendezvényt. (Fotó: Rosta Tibor)

Az eseménysorozat három rendezvényt foglal magában, tájékoztatott Fehér Borbála.
– Az első, egy Székács tanulmányi verseny, mindhárom korosztály számára. Az alsósoknak, a felsősöknek és a gimnazistáknak is van lehetőségük arra, hogy különböző tantárgyakból mérjék össze tudásukat – mondta az intézményvezető.

Fehér Borbálától megtudtuk, a második esemény az úgynevezett Székács projektnap, amikor valamilyen az országunk történetét meghatározó esemény köré szerveződik a program.
– Most Mátyás királyt választottuk a kettős évforduló kapcsán, hiszen 575 éve született és 560 éve annak, hogy királlyá választották – emelte ki. 
Hozzátette, ennek a projektnapnak lett produktuma egy sajátos Székács kódex, amelyet a felső és gimnazista diákok készítettek, és ami hamarosan látható lesz az első emeleten. 

– A harmadik esemény egyben a Székács hét záróprogramja is, a Gálaműsor, ahol felsorakoznak az iskola és az Óvoda legtehetségesebb gyermekei és különböző területeken mutatják meg, mi az a talentum amit kaptak, és a nevelők segítségével, illetve a saját szorgalmukkal, hogyan sikerül ezt kamatoztatni – hangsúlyozta az intézményvezető.

Nagy Zétény Árpád a Sün Balázs című verset szavalta.  (Fotó:Rosta Tibor)

Fehér Borbála elmondta, pénteken örömhírt is közölhetett a jelenlévőkkel, hiszen megkapták azt az értékelő nyilatkozatot, amely a beküldött pályázatukat sikeresnek ítélte. 
– Az intézmény péntektől viselheti az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet, így ennek is próbálunk ezzel a rendezvénnyel megfelelni – tájékoztatott a Székács evangélikus iskola intézményvezetője.  

A szavalók között szerepelt Nagy Zétény Árpád is, aki a Székács iskola első osztályos tanulója. Kérdésünkre válaszolva elmondta, egy hétig tanulta a Sün Balázs című verset, amit ő maga is szeret, és amellyel szép eredményt ért el a versmondó versenyen. 

A rendezvény során, néptáncos ruhák kavalkádja és csilingelő gyermekhangok varázsolták el a jókedvű, lelkes közönséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.