- hirdetés -

Az eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására.

Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell előállítaniuk a növendékeknek. A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján.

Az egyeztetés tényét a középfokú iskolának az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni. Nem lehetséges továbbá a tanulói adatlapon szerepelő tanulmányi terület törlése sem.
A módosító tanulói adatlap beküldésével a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti – adta hírül az Oktatási Hivatal.

A változtatások a programban már elvégezhetők, azonban a módosító tanulói adatlap kinyomtatására kizárólag a tanév rendjében meghatározott időpontban – 2018. március 21-én és 22-én – lesz lehetőség.

A megfelelő módon hitelesített módosító tanulói adatlapot (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a következő címre kell megküldeni: Oktatási Hivatal – 9001 Győr, Pf. 694., 2018. március 23-ig.

További információk az alábbi linken érhetők el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.