- hirdetés -

A hagyományokat folytatva a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) idén tavasszal is megrendezi az országos viszonylatban egyedülálló gyermek-horgászverseny sorozatát, az immár IV. Körösvidéki Sulikupát.

A versenysorozat megrendezésének célja nem változott az előzőekhez képest. Megismertetni és megszerettetni a horgász sportot a gyerekekkel.

A Suli kupa iskolák közötti verseny, melyen három fős csapatok vehetnek részt. A három diák mellé egy csapatvezető felnőttet, tanárt vagy szülőt kell nevezni.

A versenybe a KHESZ halgazdálkodási vízterületeinek földrajzi térségében működő – állami és nem állami fenntartású – általános iskolák (tagiskolák) nevezhetnek. A csapat tagjai: 3 fő tanuló (versenyző), 1 fő pedagógus vagy szülő (csapatvezető). A versenyzők közül legalább egy főnek az 1- 6. évfolyamba tartozó tanulónak kell lennie.

Értékes díjak és sok-sok élmény várja a nevezőket (Fotó: sporthorgasz.eu)

Amennyiben egy általános iskola nem kíván csapatot indítani, akkor a versenyen indulni kívánó tanulók kivételesen a helyi egyesület patronálásában is indulhatnak, azonban a csapat versenyzőinek ugyanazon iskolával kell, hogy tanulói jogviszonyban álljanak. Az egy iskolához tartozást a szervezők a verseny előtt a regisztráció során a tanulói igazolványok alapján ellenőrizhetik. A tanulói igazolványt minden így induló versenyzőnek a versenyre magával kell hoznia. Az így összeállított csapat a patronáló egyesület nevét viseli, és a nevezési lapot a patronáló egyesület tisztségviselője írja alá.

A nevezési határidő azonban a legfontosabb: 2018. március 29., mely időponton túl már nem lehetséges nevezéseket érvényesíteni. A IV. Suli Kupa horgászversenyre a nevezés ingyenes. A verseny orosházi selejtezőjét április 22-én, a Kinizsi Horgász Egyesület szervezésében rendezik, és innen egy – illetve megfelelő létszám esetén több – csapat juthat a mezőberényi döntőbe. A résztvevők a selejtezők, illetve a döntő során egy úszós készséget használhatnak, melyen egy darab, egyágú horog lehet.

A nevezési lap, a szülői hozzájáruló nyilatkozat és a verseny teljes szabályzata a KHESZ honlapján (www.khesz.hu) található.

Alakuljanak a csapatok, versenyre fel, feszüljön a zsinór és görbüljön a bot!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.