- hirdetés -

Mozgalmas volt a hosszú hétvége az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) versenyzői és edzői számára. Két versenyen is szőnyegre léphettek a sportolók és ezúttal sem maradtak adósak a jó teljesítménnyel.

Az OBE sportolói a hosszú hétvége folyamán először március 16-án, pénteken mérettették meg magukat Szigetszentmiklóson, a felnőtt szabadfogású birkózók számára kiírt Prunner József Emlékversenyen, ahol 57 férfi és 27 női induló sorakozott fel a megnyitóra. Számos kiélezett csatát követően húsz súlycsoportban osztottak érmeket. A mezőnyt a magyar versenyzők mellett lett, orosz és ukrán birkózók is színesítették, akik igencsak megszorongatták és több súlycsoportban le is győzték a hazai mezőnyt képviselőket. Az orosházi egyesületet Kránitz Adrián és Sepeczán János képviselte, mindketten az ötödik helyen végeztek a 65 és a 70 kilósok mezőnyében.

Kránitz Adrián (pirosban) az ötödik helyen zárt Szigetszentmiklóson (Fotó: egyesület)

Szombaton pedig a korábbi évekhez hasonlóan a Pestszentimrei Sportkastély adott otthon a diák és serdülő leány országos bajnokságnak. Az idősebb Növényi Norbert Emlékversenyen a két korosztályban összesen 189-en léptek szőnyegre a 24 súlycsoport bajnoki címeiért, 89-en a diákok, 100-an pedig a serdülők közt. Az egyesületet itt hárman képviselték, közülük Posuch Petra érte el a legjobb helyezést, a dobogó második fokára állhatott fel a diákok 49 kilós súlycsoportjának versenyzői között. Ella Alexandra és Ella Vivien pedig bronzéremmel lettek gazdagabbak a diák 40, illetve a serdülő +66 kilogrammos mezőnyében. Felkészítő edzőik Hangya János, ifj. Jeszenszky P. László, Kiss István és Sepeczán János voltak.

Eredmények:

Felnőtt Szabadfogású Emlékverseny, Szigetszentmiklós:

65 kg: Kránitz Adrián V. hely

70 kg: Sepeczán János V. hely

Diák Leány Szabdfogású Országos Bajnokság, Pestszentimre:

40 kg: Ella Alexandra III. hely

49 kg: Posuch Petra II. hely

Serdülő Leány Szabadfogású Országos Bajnokság, Pestszentimre:

+66 kg: Ella Vivien III. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.