- hirdetés -

Lakossági fórumot tartott dr. Szabó Ervin, országgyűlési képviselőjelölt és Dúró Dóra országgyűlési képviselő március 8-án, Orosházán. A nőnap alkalmából megrendezett fórumon a Jobbik Magyarországért Mozgalom oktatás- és nőpolitikai programját ismertették a politikusok.

A Petőfi Művelődési Központban megrendezett lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón dr. Szabó Ervin, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje kifejtette, a fórum témája a Jobbik választási programjának bemutatása. A rendezvénnyel szeretnének eljutni azokhoz a párt iránt érdeklődő vagy szimpatizáló emberekhez, akik arra kíváncsiak, mit tud kínálni a Jobbik az április 8-i országgyűlési választások után. Kitért arra is, hogy a Jobbik az egyetlen olyan politikai párt, ami valóban kormányváltásra készül, hozzátéve, pártjának egy olyan kidolgozott program áll rendelkezésre, amely az élet minden területére kiterjed.

A Jobbik oktatáspolitikájáért felelős Dúró Dóra az Oroscafe kérdésére elmondta, az oktatás tekintetében egy szemléletváltásra van szükség, hiszen a mostani rendszer nem tudja felkészíteni a gyerekeket a 21. század kihívásaira.

–Az oktatásnak a politikai, anyagi és szakmai megbecsültségét is helyre kell állítani. Ehhez szükséges, hogy az oktatásnak önálló minisztériuma legyen, a GPD-nek legalább 6 százalékát erre a területre költsük és szakszervezetekkel egyeztetve alakítsuk ki a pedagógus életpályamodellt – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Középpontban az oktatás (Fotó: Pirer Kata)

A fórumon dr. Szabó Ervin köszöntötte a megjelenteket. A jelölt hangsúlyozta, a Jobbik az egyetlen olyan párt, amelynek valós, szakmai alapok függvényében elkészített programja van.

Duró Dóra a fórumon elsőként választások esélyéről beszélt, ahol említést tett a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásról.  A továbbiakban az oktatás- és a nőpolitikai kérdésekről osztotta meg pártja elképzeléseit, majd az előadás befejeztével a közönség soraiból érkező kérdéseket válaszolták meg a Jobbik politikusai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.