- hirdetés -

Városunk két csapattal is képviseltette magát a hét végén Makón megrendezett Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi döntőjén. A népes mezőnnyel zajlott hosszú versenyen szépen szerepeltek az Orosháziak.

A Zsigáné Mezei Beáta és a Csiki Rebeka nevével fémjelzett két aerobik klub versenyzői léptek a zsűri és a közönség elé a makói megmérettetésen, melyen eldőlt, hogy a különböző korcsoportok és kategóriák versenyzői közül ki, illetve kik képviselhetik iskolájukat, városukat, régiójukat a Diákolimpia áprilisi országos döntőjén. A két kiváló orosházi edző dolgát nagyban megnehezítette, hogy a csapatok csak azonos iskolába járó tagokból állhattak, így azok nem egyeztek meg a megszokott, egyesületi csapatokkal.

Majd 400 ifjú versenyzőből állt a több korosztályból érkező, step, basic, és challenge kategóriában induló nagyon erős mezőny.

A CSIKO-BOAT SE aerobikosai közül a Vörösmarty Mihály általános iskola tanulóiból álló Up. 4-es korosztályú challenge csapat első helyet szerzett, ezzel megszerezte az országos döntőn indulás jogát.

Paulik Lívia, Duray Bori, Nagy Dorina, és Fűzi Emma készülhet az országos döntőre (Fotó: Egyesület)

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából érkezett, Up 2 korosztályú step csapat 9. helyen végzett, Az egyéni Up2 basic kategóriás Lukács Eszter tizenkilencedikként zárt.

A tavalyi eredményeinkhez képest nagyon sokat javult a teljesítményünk. Ezt a versenyt egy gyakorló versenynek fogtuk fel, hogy megnézzük milyenek a gyakorlatok, és mi az, amin változtassunk a hamarosan kezdődő Magyar Kupa sorozatra – értékelt a gyerekeket felkészítő Csiki Rebeka.

Az Orosházi Kyokoshin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) aerobik szakosztályában sportolók közül kilencen vettek részt az országos elődöntőn.

Az OKKSZK-s kis csapat és az edző (Fotó: Egyesület)

A vörösmartys Kiss Patrícia egyéni basic, Up 2 kategóriában lett 23. A Táncsics gimnázium tanulója, Kappán Dorina basic, Up 2 kategóriában tizenkettedikként fejezte be a versenyt. Ugyancsak a Táncsicsból érkezett a basic felnőttben indult Nagy Dominika, aki a kiválónak mondható hatodik helyet érte el. A Székács József evangélikus általános iskola tanulója, Nagy Noémi. Basic, Up 2 kategóriában huszonkilencedik lett. Indult a versenyen az OKKSZK mezőkovácsházi csoportja, a Csanád Vezér iskolából, akik challenge Up 2 kategóriában hetedik helyezést értek el.

Az országos elődöntő előkelő bírói karában szerepet kapott az aerobik orosházi meghonosítója, Zsigáné Mezei Beáta. Kérdésünkre elmondta, hogy egy hosszú, de színvonalas versenyen vannak túl, amelyben nagyon sok értékes, jó gyakorlatot mutattak be a versenyzők.

 – Roppant tanulságos volt a makói megmérettetés számomra és a gyerekek számára is. Pontosan felmérhettük, hogy mik azok a dolgok, amelyekben fejlődnünk kell a jövőben – summázta a látottakat klub szempontból a kitűnő tréner.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.