- hirdetés -

Három város kezdő kardozói gyakorolhatták versenykörnyezetben a vívást február 25-én Debrecenben. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület fiataljai több éremmel térhettek haza.

A 4 Évszak Kupa – Tél elnevezésű Regionális Gyermek Kard Vívóversenyt rendezték Debrecenben. A hazaiak mellett Nyíregyháza és Orosháza kapott meghívást a négyállomásos versenyre. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület sikeresen képviseltette magát a viadalon.

Orosházi eredmények:

Női egyéni: Rózsa Anna 2. hely, Papp Zsanett 3. hely, V.Janecskó Dorina 3. hely.

Férfi egyéni: Séllei Ferenc 5. hely, Bánfi Botond 8. hely.

Több éremmel tértek haza a fiatal versenyzők Debrecenből (Fotó: egyesület)

– A jó hangulatú verseny remek gyakorlási lehetőséget biztosított azok számára, akik még nem rendelkeznek elegendő versenytapasztalattal. Sajnos nálunk is sok a beteg, így nem tudott mindenki részt venni a kiíráson, de reméljük, a Tavasz Kupára még több gyerekkel tudunk Debrecenbe utazni – nyilatkozta a verseny kapcsán Nagy Nándor edző.

A szakember elmondta még, hogy a hétvégén két felnőtt versenyzőjük is indul a Magyar Kupa sorozaton, továbbá az elmúlt hétvégét Kis Abigél Esztergomban, a Reménység Sport XXI. edzőtáborban töltötte. Ebbe a táborba korosztályonként az országos ranglista első öt helyezettje kap meghívást. Három napon keresztül foglalkozott három utánpótlás válogatott edző a meghívott versenyzőkkel. Abigél élményekkel tért haza, jól érezte magát, sokat tanulhatott a legjobbaktól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.