- hirdetés -

A Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Országos Kard Körverseny harmadik állomását rendezték február 17-én és 18-án Esztergomban. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület is képviseltette magát a rangos versenyen. Kis Abigél a döntőig verekedte magát, csupán a ranglistavezető vívótól szenvedett vereséget.

Kis Abigél nagyszerű teljesítménnyel döntőt vívott a Gyermek Női Kard korosztályban, végül második helyen végzett. A döntőben Spiesz Anna (Vasas) ellen maradt alul 10:3 arányban, ellenfele jelenleg is az idei szezon ranglistavezetője. Abigél ezzel az eredményével az országos ranglista 4. helyét foglalja el gyermek korosztályban, amely kiemelkedő eredmény az egy évvel idősebbek mezőnyében.

További orosházi eredmények:

Gyermek férfi kard: Szigethy Mátyás 34. hely

Serdülő férfi kard: Barányi Barnabás 48. hely

Gyermek női kard: Rózsa Anna 51. hely

Kis Abigél fantasztikus vívással ezüstéremig jutott (Fotó: egyesület)

– Sajnos a többieknek most nem sikerült táblára kerülniük, a selejtezőben búcsúztak a küzdelmektől. A verseny rámutatott a javítandó hibákra, nagyon jó gyakorlás volt minden vívónk számára. Alapvetően elégedettek vagyunk sportolóink munkájával – értékelte a versenyzők teljesítményét Nagy Nándor edző.

A szakember elmondta még, hogy a hétvégén Debrecenben vesznek részt egy felkészülési meghívásos versenyen, majd március elején a Felnőtt Magyar Kupában indulnak. A körverseny negyedik állomásának helyszíne Orosháza lesz, amit már nagyon várnak az orosházi vívók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.