- hirdetés -

Pechan Szabolcs 2018 januárjától tölti be a vezetői tisztséget az orosházi SOS Gyermekfalu élén. Több körös kiválasztás után esett az orosházi születésű jelöltre a szervezet választása.
Pechan Szabolcs orosházi gyökerekkel rendelkezik, szülei zenetanárok évtizedekig az orosházi zeneiskolában tanítottak.
– Itt nőttem fel Orosházán, itt is érettségiztem a gimnáziumban ezután Szegedre kerültem egyetemre, először programozó matematikusnak tanultam, később okleveles közgazdász diplomát szereztem – meséli Pechan Szabolcs.

Több körös kiválasztás után esett Pechan Szabolcsra a szervezet választása (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mikor tavaly év végén távozott az orosházi területi igazgató, meghirdette a szervezet ezt az állást. Több körös kiválasztás után esett rá a választás.
– Számos tervünk van a jövőre nézve. Az SOS Gyermekfalvaknál azért dolgozunk, hogy ezek a gyerekek visszakapják a gyerekkorukat és megkapják az esélyt egy kiegyensúlyozott, boldog felnőtt élet megteremtésére – mondta a vezető. Hozzátette, ezeknek a gyerekeknek már egészen kicsi korukban meg kellett tapasztalniuk rengeteg rossz dolgot, beleértve a szülők elvesztését is, de hiszik azt, hogy lehet fordítani a sorsukon.

– Folyamatosan keressük, mit kell változtatnunk saját működésünkben ahhoz, hogy minél jobban tudjuk segíteni őket. Ennek egyik nagy lépése volt, hogy egy elszigetelt, gyermekfaluból Orosházára költöztettük a családokat, ahol könnyebben elérhetők számukra a különböző szolgáltatások és szorosan részt vehetnek a város életében, az orosházi családok közvetlen szomszédságában élhetnek – emelte ki Pechan Szabolcs. Ezen az úton szeretnének továbbmenni, még inkább közelíteni életüket egy átlagos család életéhez.

Jelenleg is keresünk nevelőszülőket Orosházán és annak hatvan kilométeres körzetében(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A vezető elmondja, 2018-as céljaik azok, hogy a nevelőszülőknek továbbra is minden szakmai támogatást megteremtsenek, hiszen ők hatnak közvetlenül a gyerekekre, ebből a szempontból ők a legfontosabb láncszemek.
– A családokkal nevelőszülői tanácsadó, pszichológus, segítő dolgozik, hogy segítsük a nevelőszülők munkáját. Egyre több nevelőszülőre illetve helyettes-nevelőszülőre lenne szükség, hiszen a gyámhivatal nagyon sok gyermeket kénytelen kiemelni vér szerinti családjaikból. Ezért aktív toborzó kampányba kezdünk, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk ennek a gyönyörű hivatásnak a lehetőségére. Jelenleg is keresünk nevelőszülőket Orosházán és annak hatvan kilométeres körzetében – hangsúlyozta Pechan Szabolcs.

Elmondta, szeretné megköszönni azt a sok segítséget, amit Orosházától, az orosháziaktól kapnak a gyerekek, hálásak azoknak a pedagógusoknak, nevelőknek, szomszédoknak, akik nagy odaadással és szeretettel fordulnak fiataljaik felé. Majd mosolyogva úgy zárta – nélkülük a mi munkánk is kevésbé lenne hatékony.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.