- hirdetés -

Az egynapos sebészeti részleg műszerparkjának fejlesztésére gyűjtöttek, az idei évben nyolcadik alakalommal megrendezett jótékonysági összejövetelen.

Több mint kétszázan foglalták el helyüket az Orosházi Kórház jótékonysági bálján, ez rekord számot jelent az eddigiekhez képest. A rendezvénynek idén is a Petőfi Művelődési Központ adott teret. A bálon részt vettek az intézmény és a városi önkormányzat vezetői, munkatársai, helyi vállalkozók is. Az est egyik védnökeként Simonka György országgyűlési képviselő is tiszteletét tette.

„A szeretet és a jótékonyság egy tőröl fakad, hiszen a jótéttel egyben szeretetet is adsz ” –  Teréz anya gondolataival kezdte nyitóbeszédét, Dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója.
Beszédében hangsúlyozta, mozgalmas és feladatokban bővelkedő évet tudhatnak maguk mögött. Számos pályázatot adtak be az elmúlt időszakban, melyek fejlesztéseket eredményeznek a továbbikban. Arról, hogy milyen volt az Orosházi Kórház 2017-es éve, itt írtunk.

–  Az idei évben az Orosházi Kórház egynapos sebészeti részlegén lévő műszerpark fejlesztésére szeretnénk fordítani a befolyt összeget. Tavaly a támogatásokból egy defibrillátort tudtunk vásárolni, a Szeged-Csanádi Egyház hozzájárulásával, illetve a szakdolgozókat, orvosokat támogattuk, különböző rendezvényeken tudtak részt venni az Alapítványon keresztül – ismertette Dr. Duray Gergő.

Jó hangulat, rekord számú vendég a Kórház bálon (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Ezután Dávid Zoltán polgármester mondta el ünnepi beszédét, melyben kiemelte, az Orosházi Kórház mindenki szívügye.
– Bármilyen a köz javát szolgáló célt is tűzött ki a kórház vezetősége, Orosháza önkormányzata mellé állt, és segített a fejlesztési elképzelések megvalósításában. Így teszünk a jövőben is – hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Szekeres Veronika, az Országos Vérellátó Szolgálat régióigazgatója vette át a szót aki elmondta, 2016-hez képest, tavaly mintegy kétszáz egységgel több vért adtak, ami azt jelentei, hogy közel 3800 egység vért vettek Orosházán. Hangsúlyozta, a véradás és annak támogatásának fontosságát, majd kiemelte, hogy az orosháziakkal, és a kórházi dolgozókkal együtt összefogva biztostani tudják azt, hogy a betegeknek ne kelljen elhalasztani műtétet a régióban.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Zalai Mihály kiemelte, olyan emberek ülnek a teremben, akik az egészség megőrzés zászlóshajójának az Orosházi Kórháznak, – amely Nyugat, és Dél- Békésben 130.000 ember ellátásáért felel, –  az ügyét a szívükön viselik.

Az eseményen Dr. Duray Gergő gratulált a kórház minden dolgozója nevében dr. Alzubi Alinak, aki Orosházán és Békés megyében is elnyerte az év embere kitüntetést. Ezután köszöntötte az összes kórházi dolgozót a Magyar Ápolók Napja alkalmából, melyet február 19-én ünnepelnek az országban.

A bál hangulatfelelőse, és műsorvezetője Harsányi Levente volt, akit nem egyszer nevetéssel jutalmazott a báli tömeg. Fellépett Oláh Gergő és Kovács Szabolcs is, akik hangjukkal varázsolták el a megjelenteket, majd a hajnalig tartó szórakozásról a K.Tóth- Szilágy zenekar gondoskodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.