- hirdetés -

Újabb nyertes pályázatról számolt be a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Ezúttal a Digitális Jólét programban jutottak értékes informatikai eszközökhöz.

A könyvtár tavalyi éve nagyrészt különböző pályázatok írásáról szólt, melyekkel még több, még színvonalasabb szolgáltatást kívántak nyújtani a könyvtár használói számára.
– Ennek érdekében igyekeztünk minden lehetőséget megragadni, és a különféle kiírások szempontjaihoz igazodva újabb és újabb ötleteket megfogalmazni – emelte ki Buzai Csaba, az intézmény igazgatója, akitől korábban megtudtuk, hogy januárban két pályázaton, több mint 15 millió forinthoz jutottak.

Február elején ismét egy nyertes pályázatról számolt be az igazgató, ezúttal a Digitális Jólét programban nyertek eszközöket. A projekt célja, a tudatos, értékteremtő internethasználat támogatása, a magyar gazdaság digitális átalakítása, ezáltal a magyar társadalom és a nemzetgazdaság digitális fejlesztése.

– Az ehhez kapcsolódó szolgáltatásaink eddig is jelen voltak a könyvtárban, hiszen korábban már eMagyarország Pontként is elkötelezettek voltunk a lakosság internethasználatának népszerűsítésében. Például különböző tanfolyamokon segítettünk az önálló internetes keresésben, a digitális ügyintézésben, – mint az online számlabefizetés, repülőjegy-vásárlás, apróhirdetés – valamint a közösségi oldalak használatában. A jövőben sem lesz ez másként – hangsúlyozta az igazgató.

Megtudtuk, hogy a városi könyvtár három darab laptopot és a szükséges szoftvereket, két-két tabletet és okostelefont, egy darab projektort, egy darab multifunkciós nyomtatót, egy-egy darab beltéri és kültéri Wifi-pontot és egy routert nyert a pályázaton, melyeket előreláthatólag márciustól vehetnek majd igénybe a felhasználók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.