- hirdetés -

Több mint 500 kézilabdás részvételével rendezték meg azt a tornát, ahol az orosházi férfi klub két csapattal képviseltette magát.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség a HUN-IOR Kupa nemzetközi kézilabda utánpótlás tornát. Harminc csapatból több mint 500 sportoló érkezett Kisvárdára, köztük az Orosházi FKSE serdülő és ifjúsági együttesei – adta hírül honlapján az orosházi klub.

A Héjja Ádám vezette serdülőcsapat egészen a döntőig jutott, ahol a Mezőkövesdi KC-tól szenvedtek vereséget. Irányító játékosunkat, Varga Kristófot beválasztották a torna all-star csapatába.
Eredmények:
Orosházi FKSE – KSI Kézilabda Akadémia 19-17 (9-6)
Orosházi FKSE – Kisvárdai KC 24-19 (11-7)
HSK SG Kosice (szlovák) – Orosházi FKSE 14-25 (6-13)
Orosházi FKSE – Mezőkövesdi KC 16-25 (4-9)

Héjja Ádám edző elmondta, hogy a hétvégi teljesítményhez nagy gratuláció jár a fiúknak, főleg úgy, hogy a 12 játékosból 7-en U14-esek. A tréner szerint az első három mérkőzésen kiváló teljesítményt mutattak, majd a fináléban a döntéshozataloknál sokat hibáztak a fiúk, azonban ezekből is tudnak tanulni.

Az OFKSE ifjúsági gárdája egy győzelemmel és két szoros vereséggel zárta a csoportküzdelmeket, így az 5. helyért játszhattak a Hajdúnánás ellen, és végül három gólos sikert könyvelhettek el.
Eredmények:
Kecskeméti TE – Orosházi FKSE 31-29 (15-12)
Orosházi FKSE – DEAC 25-26 (11-13)
Orosházi FKSE – HSK SG Kosice (szlovák) 28-26 (17-11)
Orosházi FKSE – Hajdúnánás KSE 27-24 (14-9)

Pásztor István edző összegzésében elmondta, hogy változó volt a teljesítményük, de ha a hátralévő időszakot kihasználva tovább csiszolják a védekezésüket, akkor jól tudják majd kezdeni a bajnokságot február 8-án a PLER ellen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.