- hirdetés -

A fővárosban négy Spartacus sportoló vett részt a minősítő versenyen, ezek a megmérettetések döntenek a válogatottságról és az aranyjelvényes minősítés odaítéléséről. Szél Anna ismét a dobogó tetejére állhatott.

Az Újpesti Torna Egylet szervezésében Budapesten, a Körcsarnokban rendezték meg január 28-án az idei év első minősítő versenyét szabadfogásban, felnőtt és kadet korcsoportban, férfi és női kategóriában egyaránt. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot négy sportoló képviselte: Lakatos Angelo kadet 55 kg-ban, Szél Anna kadet 57 kg-ban lépett szőnyegre a 2018-as válogatott mezért, míg Rácz Richárd 57 kg-ban juniorként egy korosztállyal feljebb, a felnőttek között, Jochim Márk pedig 60 kg-ban serdülőként szintén egy korosztállyal feljebb, a kadetoknál próbált szerencsét Zsura János vezetőedző és Páli Sándor edző felkészítésében.

Szél Anna a dobogó tetején (Fotó: OSBK)

A klubtól  megtudtuk, hogy a maratoni versenynap jól kezdődött, hiszen Jochim Márk a 20 fős mezőnyben táblára kerülésért technikai tussal nyert. Ezt követően biztos vezetésnél egy rosszul végrehajtott akciót követőn tus vereséget szenvedett egy diósgyőri versenyzőtől. Mivel legyőzőjének nem sikerült döntőbe jutnia, így Márk kiesett. Lakatos Angelo mezőnyében 12-en próbáltak szerencsét. Első mérkőzése biztatóan kezdődött, de szoros csatában végül 8-6-os vereséget szenvedett régi riválisától. Sajnos ellenfelének nem sikerült döntőbe kerülnie, így Angelo sem versenyezhetett tovább. Ezzel egy lehetőség elúszott a címeres mez megszerzéséhez.

Rácz Richárd hétfős mezőnyben próbált szerencsét a felnőttek között elsőéves juniorként. Kemény, néha szikrázó mérkőzésen jól helyt állt, azonban az egyik akció során sérülést szenvedett, és a verseny orvosa eltanácsolta a további küzdelmektől. Szél Anna súlyában négyen mérlegeltek, így körmérkőzés következett. Anna mindhárom meccsét technikai tussal nyerte, ennek eredményeként aranyérmet vehetett át az eredményhirdetéskor. Ez azt is jelenti, hogy Szél Anna a válogatottságért az első versenyt behúzta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.