- hirdetés -

Sikeres szezonnal zárta junior éveit Pocsai Richárd. Az orosházi triálversenyző 2017-es esztendejéről, év végi díjáról és idei terveiről mesélt.

Mozgalmasan zárta junior éveit a tehetséges orosházi triálversenyző, Pocsai Richárd. Magyarországi és nemzetközi versenyeken egyaránt elindult, a legtöbbször meg sem állva a dobogóig.
– A tavalyi 2017-es versenyszezont Berlinben kezdtem egy C1-es versenyen, ahol negyedik helyezést értem el. Erről a kategóriáról érdemes tudni, hogy rang szerint nem üti meg a világbajnokságok, világkupák szintjét, de jóval az országos bajnokságok felett áll. Szóval nagyon elégedett voltam azzal az eredménnyel – idézte fel a tavalyi szezont Pocsai Richárd.

Az erős kezdést erős folytatás követte, az itthoni hat Magyar Kupa-futamból kettőt sikerült megnyernie, az országos bajnokságon ezüstérmet szerzett, egy Miskolcon rendezett nemzetközi kupán pedig harmadik lett. Szlovákiába is kijutott nemzetközi versenyre, az ott elért hatodik hellyel sem lehet elégedetlen.

Az Év versenyzője

A sikeres szezont a Magyar Kupa-sorozat éves díjátadó gálája koronázta meg, ahol átvette a junior korosztály Év versenyzője-díját.
– Fantasztikus szezont tudhatunk magunk mögött az orosháziakkal. Kovács Péter, akivel idén együtt fogunk versenyezni a Pro Trial SE-ben, a magyar válogatottba kapott meghívót, Gugyella István pedig szintén megkapta a díjat senior kategóriában – méltatta sporttársait.

Pocsai Richárd (balról a harmadik) lett 2017-ben a junior Magyar Kupa győztese (Fotó: Kovács Gergely)

Az idei évre visszafogottabbak a tervei, hiszen 2018-ban debütál a felnőtt versenyzők között, tehát elsősorban a tapasztalatszerzés kerül előtérbe az orosházi versenyző számára.
– Itt jó eséllyel, sőt biztosan nem lesz annyi dobogós helyezésem. Egyrészt még fiatal vagyok, másrészt még a tudásom sincs olyan szinten, mint a felnőtt versenyzőké. Türelmesnek kell lennem, idő kell, hogy belerázódjak. Elsősorban ausztriai és németországi versenyek a céljaim – ismertette a terveket.

A versenyzés mellett az orosházi triálosokkal a versenyek mellet fellépésekben is gondolkodik. Mint mondta, szeretnék minél több iskolában és óvodában megismertetni a sportág alapjait, hiszen nincs 16 év alatti igazolt versenyző Magyarországon.
– A rendezvényeken való bemutatóktól sem zárkózunk el, léptünk fel bemutatókkal többek között Gyomaendrődön, Szegeden, sőt még a Balatonnál is – tette hozzá.

Lehetne népszerűbb

Szeretnének tenni azért, hogy a triál ismertebb sportágnak számítson, közelebb juttatni az emberekhez. Kiváló lehetőséget biztosított erre a Digi Sport Nap Hőse szavazása, aminek nemrég ő maga is részese volt.
– Ugyan nem nyertem meg a szavazást, de sok voks és megosztás gyűlt össze, amiért nem győzők elég hálás lenni azoknak, akik támogattak ebben – mondta Richárd.

A felkészülést február közepén szeretné elkezdeni, hiszen a versenyszezon lényegi része csak májusban indul. Komoly lehetőségként tekint az idén Miskolcon rendezett C1-es versenyre. Hiszen lehetne-e jobb ajánlólevél a felnőttek mezőnyébe egy kiugró nemzetközi eredménynél?

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.