- hirdetés -

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) 1 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától a koordinációs és a városi drogstratégia megvalósításához kötődő feladatainak ellátásához.
Az induló programokról, illetve a KEF feladatainak bővítéséről tartott tanácskozást Dávid Zoltán polgármester, a KEF elnöke, Dobóvári Béla klinikai szakpszichológussal és Halustyik Éva KEF titkárral.
Az elmúlt évben az önkormányzat pénzügyi támogatást nyújtott számos mentálhigiénét célzó tanfolyam és képzés megvalósítására. A pozitív visszajelzések és a szakemberek véleménye alapján a KEF vezetése és tagsága úgy ítélte meg, hogy igény, illetve szükség van a további, hasonló programok indítására és támogatására.

A pályázat keretében a szakemberek számára lehetőség nyílik majd- a megyében egyedülállóan- az erőszakmentes kommunikáció elsajátítására, mely nem csupán egy módja az emberek közti szóbeli érintkezésnek, nem csak pszichológiai technikai eszközök repertoárja, hanem több annál; egy ön-és kapcsolatfejlesztő kommunikációs szemléletmód.

Az elmúlt évben az önkormányzat pénzügyi támogatást nyújtott számos mentálhigiénét célzó tanfolyam és képzés megvalósítására (Fotó: Bakos Viktória)

Folytatódik a modern kor szenvedélyeit bemutató kerekasztal megbeszélés, mely olyan problémákat vesz górcső alá, mint a testtel kapcsolatos speciális függőségek, a modern technikai vívmányokkal kapcsolatos addikciók, vagy az evés zavarai. Szakmai konferencia keretében foglalkoznak majd a prostitúció és emberkereskedelem problémájával. A konferencia keretében megrendezik a Kiállok érted c. színházi előadást, valamint a „Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat” elnevezésű vándorkiállítást. Ezek szintén a társadalom érzékenyítését szolgálják a téma iránt.

Az idei évtől a KEF olyan, sokak életét megnehezítő problémákkal is foglalkozni kíván, mint a depresszió, a személyiség-, vagy a szorongásos zavarok. A három alkalomból álló előadássorozatra – a szakemberek mellett- a téma iránt érdeklődő lakosságot is várják a szervezők.
Az önkormányzat 57 500 forint készpénzes önrészt biztosít a programok megvalósításához.
A KEF 2001 januárjában, az önkormányzat kezdeményezésére alakult, jelenleg 15 tagszervezetet foglal magába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.