- hirdetés -

Az orosházi íjászok ásotthalmi versenye zárta a 2017-es évadot, ugyanitt hirdették ki a 2017.évi Regionális 3D Bajnokság győzteseit.

Rendhagyó módon, január 21-én ért véget az íjászok elmúlt évi versenyszezonja. A hétvégén több mint száz sportoló gyűlt össze az ország minden részéből és a Vajdaságból, hogy megmérettesse magát a kiírásnak először helyt adó ásotthalmi sportcsarnokban. A Kassai Lovasiskola Faragó Törzse által rendezett 3D teremíjász versenyen – ami egyben a 2017-es 3D Régió Bajnokság díjátadója is volt – 13 fővel vett részt az Orosházi Íjász Egyesület, szinte mindenki dobogós helyezést ért el.

Bakos Máté kadet korcsoportban végzett az élen (Fotó: egyesület)

A versenyen 12 db 3D állatalakos célt kellett meglőni egy lövéssel, összesen 24 lövést adtak le az íjászok 5 és 35 méter közötti távolságokból. – A versenyzők dolgát megnehezítette a gyenge fényerő, sokszor szinte félhomályban lőttek, ami az irányzékkal lövőknek volt nagyon kellemetlen – emelte ki Csáki Róbert orosházi íjászbajnok.

Orosházi eredmények:

1. hely – Bagdi Lajos – veterán PB-HB kategória

1. hely – Forgácsné Alexa Szilvia – felnőtt TR-RB kategória

1. hely – Csáki Róbert – felnőtt HU kategória

1. hely – Faragó János – veterán CU kategória

1. hely – Mellis Mihály – veterán BB kategória

1. hely – Bakos Máté – kadet TR-RB kategória

2. hely – Blastyák János – felnőtt HU kategória

2. hely – Blastyák Mihály – veterán HU kategória

2. hely – Szeriné Faragó Gabriella – felnőtt CU kategória

2. hely – Bagdi Lajosné – veterán PB-HB kategória

2. hely – Forgács Luca – gyermek PB-HB kategória

3. hely – Dobrossi Ferenc – veterán PB-HB kategória

Az évadzáró versenyen osztották ki a Dél-alföldi Régió 2017. évi Regionális 3D Bajnoki címet. Az orosházi versenyzők közül Bakos Máté, Csáki Róbert és Faragó János is kiérdemelte a bajnokoknak járó elismerést.

– Régiós bajnok az lehet, aki tagja valamelyik Magyar Íjász Szövetség (MÍSZ) tagegyesületének, legalább öt versenyen részt vesz, amelyeken legalább négy alkalommal eléri a kategóriájára vonatkozó minimális pontszámot.  A régiós bajnoki cím kategóriához és korcsoporthoz kötött. Nincs arra lehetőség, hogy valaki különböző korcsoportokban, vagy más kategóriákban érje el a szintet és ezeket összeadva legyen bajnok – tájékoztatta hírportálunkat az egyik orosházi győztes, a kadet korcsoportban aranyérmet szerző Bakos Máté.

A fiatal versenyző hozzátette, az Orosházi Íjász Egyesület egyik nagy álma, hogy egyszer Orosházán, az Eötvös-csarnokban rendezhessen versenyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.