- hirdetés -

Az Orosházi Íjász Egyesület gyulai versennyel kezdte a 2018. évi hazai versenyszezont. Íjászaink két arany – és két ezüstérmet szereztek.

Gyulán rendezték január 13-án a Kerecsényi Kupa elnevezésű íjászversenyt. Az orosházi íjászok az elmúlt heti, romániai verseny után ismét remek teljesítményt nyújtottak.

Eredmények:

– Faragó János 1. hely veterán csigás kategória

– Blastyák Mihály 2. hely veterán csigás kat.

– Csáki Róbert 1. hely felnőtt csigás kat.

– Blastyák János 2. hely felnőtt csigás kat.

A dobogó tetején Faragó János, ezüstérmes Blastyák Mihály a veterán csigás kategóriában. (Fotó: Egyesület)

– Hat fővel képviseltük az egyesületet a Kerecsényi László Íjász Egyesület Újévköszöntő Teremíjász versenyén. A kiírásra Erdélyből és az ország minden részéből érkeztek íjászok, mintegy 130-an. Minden kategóriában indulhattak a versenyen (történelmi íjak, vadászreflex íjak, külön a favesszősök és a karbon vesszőt használók, bare bow, csigás íjak).  A szervezők remek elgondolása volt, hogy mind az öt szakágából helyeztek ki célokat, így a versenyzőknek öt 3D-s állatalakos célt, öt terepversenyen használatos célt, öt pályaverseny célt (ezen belül is két nemzetközi szabályzatnak megfelelőt: IFAA és FITA), továbbá öt történelmi ügyességi célt kellett meglőniük. Összesen 54 lövést kellett teljesíteni – értékelte a megmérettetést Csáki Róbert versenyző.

A felnőtt csigás kategória győztese elmondta, egy kitűnően megszervezett sporteseményen vettek részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.