- hirdetés -

A Kodolányi János Főiskola székhelyigazgatóját, dr. Malatyinszki szilárdot választották meg elnöknek a Magyar Pedagógia Társaság (MPT) Békés megyei tagozatán.

Békéscsabán a Szent István Egyetemen tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Pedagógiai Társaság Békés Megyei Tagozata január 15-én. A megyei tagozat elnöki posztjára Dr. Malatyinszki Szilárdot, az orosházi székhelyű, Kodolányi János Főiskola székhelyigazgatóját egyhangúlag választotta meg a közgyűlés. Az elnöki poszton Dr. Kovács Jánost váltotta a Kodolányi igazgatója. A leköszönő elnök elmondta, nem tudta megvalósítani céljait az általa elvárt mértékben, illetve nem rendelkezik már szervezeti háttérrel.
Az új elnök elmondta, megválasztásával a Kodolányi János Főiskola minden segítséget megad ahhoz, hogy az MPT újra a régi fényében ragyogjon, segítse és erősítse Békés megye pedagógusait. Kiemelte, hogy az összefogás, az értékek megőrzése és erősítése, a pedagógusok lelki egészségének és örömszerzésének célja vezérli munkáját.

-Nem valami ellen, hanem valami mellett, együttműködve kell dolgozzunk azért, hogy megfelelő értékekkel, szakmai tudással maradjanak itt fiataljaink Békés megyében. Meg kívánjuk adni a módszertani sokszínűséget és az eszközöket ahhoz, hogy az Y-generáció érdeklődését lekötve, örömmel taníthassanak pedagógusaink – emelte ki az újonnan megválasztott elnök.

Dr. Fábri Béla a Magyar Pedagógiai Társaság alelnöke külön üdvözölte a fiatal elnök agilitását, nyitottságát a különböző szervezetekkel való együttműködésre és a támogatását ajánlotta fel a Békés Megyei Tagozat számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.