- hirdetés -

Alig egy hétnyi felkészülés után máris tétmérkőzésen lépett pályára az OFKSE NB I-es kézilabda csapata. A szerda esti találkozón a zöld-sárgák ellenfele az NB I/B-s Kecskeméti TE gárdája volt.

A körülmények nem könnyítették meg az új vezetőedző, Bakó Botond dolgát. Az év első tétmérkőzésén nem számíthatott a védelem oszlopára, a sérült Domagoj Srsenre, és a macedón válogatottal az Európa bajnokságra készülő beállóra, Nikola Markoskira sem. A csapat két frissen igazolt játékosa, a brazil Felipe Roberto Braz és a szerb Nikola Milosevic játékengedélye még nem érkezett meg, így őket is nélkülöznie kellett a mesternek. Így egy eddig soha nem próbált összeállításban léptek pályára az orosházi srácok.

Orosházi FKSE-Linamar–Kecskeméti TE 31–18 (13–10)
Kézilabda Liga Kupa férfi mérkőzés. Orosháza, Eötvös csarnok, 250 néző. V.: Fekete Tamás és Tóth Dávid.

Orosháza: SZABÓ L. – Pásztor M. 2, Antal 1, Ferenczi 2, Morva Z. 2, NÉMETH L. 7 (2), STRANIGG 7. Cs.: Herjeczki (kapus), Gyene 5, Knezevic 3 (1), Németh G., Mihály 1, Bella 1, Zvolenszki. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kecskemét: ZAKLAJDA – Horváth 1, Petrik Varga 2, Bujdosó 3, Füstös 1, Kátai 2, Szamos 4. Cs.: Balogh – Mazák L, Berkes, Szrnka, Gallina, Horváth V. 1, Gyárfás, Talmácsi 1, Csuzi 3. Vezetőedző: Ocsovai Zsolt.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc. 7 m-es: 5/4, ill. 5/3.

Vendég találattal kezdődött a mérkőzés, de Bujdosó, passzívnál elengedett alsó lövésére Pásztor rögtön válaszolt. Kevés gól és sok kihagyott helyzet, valamint kecskeméti vezetés jellemezte az első öt percet. A következőkben aztán átvette az irányítást és a kilencedik perctől a vezetést is a hazai csapat. Sraniggék agresszíven, gyors lábbal védekeztek, többször passzívig kényszerítve az ellenfél támadását. Elől többször tettük naggyá az egyébként bravúrokat is bemutató Zaklajda kapust. A védelemben megszerzett labdákból gyakran hibáztunk ziccereket. A félidő közepétől kezdve már egyre markánsabban látszott a két csapat közötti tudáskülönbség. Németh László vezetésével folyamatosan két-háromgólos előnyben játszhattak a hazaiak. Így maradt ez akkor is, mikor kettős emberhátrányban voltak kénytelenek játszani Bakó Botond tanítványai. A rutinos Szabó Levente látványos védései adták mindehhez a biztos hátországot. Vitézül küzdött a kecskeméti alakulat, de minden próbálkozásuk ellenére háromgólos orosházi előnynél mehettek szünetre a csapatok.

Stranigg János hét góllal terhelte meg a kecskeméti kaput (Klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A második félidőre egy sebességgel feljebb kapcsolt a hazai csapat. A harmincötödik percben négy, a negyvenedikben pedig már hétgólos előnyt mutatott az eredményjelző. A rájuk kényszerített iramot nem bírta erővel, gyorsasággal a vendég csapat, így szépen lassan, de folyamatosan nyílt tovább az olló. Védelemben egyre többször szereztek labdát a mieink, melyekből sorra szerezték a lerohanás gólokat. A biztos előny tudatában nyugodtan, kapkodás nélkül kézilabdáztak Morva Zoliék. A félidő második részében már jól kijött a két gárda közti osztálykülönbség, és csak a hazai győzelem mértéke volt kérdéses. A hajrában, minden mindegy alapon hét a hat ellen támadtak a hírös városiak, de ez a próbálkozásuk sem vezetett eredményre. Egész pályás gólokat kaptak belőle. Az 54. percben az orosházi B-közép 28 – 18-as állánál rá is számolhatott a vendégcsapatra, az utolsó öt percben pedig még ezt is meg tudták fejelni az orosháziak hárommal.

Bakó Botond: Ez a győzelem akkor lesz értékes, ha majd a bajnoki találkozókon is tudunk hasznosítani belőle bizonyos dolgokat. Jövő heti ellenfelünk, a Cegléd már nagyobb falat lesz.

Ocsovai Zsolt: Gratulálok az Orosházának. Igyekeztünk méltó ellenfelek lenni, ami mintegy negyven percen keresztül sikerült is.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.