- hirdetés -

Nyolcadik alkalommal indította útjára december huszadikán „Az év praxisa a Kárpát -medencében„ pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága. Májusig várják a történeteket.

A pályázatot kiírók célja most is ugyanaz, mint az előző években: helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. Az orvosokat most is betegeik ajánlhatják.

Az elmúlt években, hét esztendő alatt, több mint 1400 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér érezhette páciensei, tágabb környezete elismerését, és vehetett részt a nemes versengésben.
Közülük száznegyvenen vehették át „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében. A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

Dr. Fodor Zsuzsanna (b), és Grecsó Tiborné asszisztens (j) a 2017-es díjátadón (Fotó: Laduver Márta)

Tavaly a legtöbb szép és megható történet hálás betegektől érkezett. Akadt családorvos, aki utolsó percben is ott ült rákos betege mellett és fogta a kezét, de olyan is, aki a kórházban felkereste betegét. Másikuknak betegei életműdíjat javasoltak. A Jelöltek között szerepelt olyan is, akinek szellemi fogyatékos gyerekek nevelői köszönték meg, hogy meleg szívvel bánik velük. Tavaly dr. Fodor Zsuzsanna, pusztaföldvári háziorvos is szerepelt a jelöltek vezető listáján.

„Az év praxisa a Kárpát -medencében„ pályázat díját idén is 10-10 háziorvos nyerheti el- munkatársaival, a nővérekkel együtt.
A 10 tagú zsűri, a hálás páciensek mellett egyének, de kollektívák- kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek, idős otthonok, iskolák, plébániák, és egyházkerületek ajánlásait is várja a www.evpraxisa.hu weboldalon.

Az ajánlások beküldésének határideje: 2018. május 10.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.