- hirdetés -

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a hét végén frissítette eljárásrendjét és erről tájékoztatót adott ki. A frissített eljárásrend több munkáltatói és egyéb rendelkezés mellett a horgászok részére is tartalmaz ajánlásokat, szabályokat.

Sokan gondolják, hogy a jó idő visszatértével – összekötve a kellemest a hasznossal – kimennek a vizek partjára. Egyszerre eleget tesznek az emberek egymás közti érintkezésének ritkítását célzó kormányrendeletnek és hódolnak kedves szenvedélyüknek. A gondolat alapjaiban nem rossz, ugyanakkor ajánlatos a MOHOSZ által megfogalmazottakat megszívlelni és maximálisan betartani, saját és mások biztonsága érdekében.

Kerüljük a társasági összejöveteleket (Fotó: haldorado.hu)

A szövetség felhívja a horgászok figyelmét, hogy a vizek megközelítésénél ne használják a tömegközlekedést, illetve ha autóval mennek, egy kocsiban barátok, kisebb társaságok ne induljanak együtt. A vízparton a horgászhelyek tekintetében a családtagnak nem minősülők az 5 méteres távolságot tartsák egymástól, illetve kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit. A MOHOSZ OHSZK ajánlása, hogy a 65 év feletti horgásztársak a veszélyhelyzet fennállása alatt a horgászati tevékenységet szüneteltessék.

Az eljárásrendi tájékoztatóban felhívják a horgászok figyelmét, hogy a halőr a házi karantén megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni köteles, nyilvánvalóan beteg (jellemző tüneteket tartósan mutató) horgász esetén a horgászatot megtilthatja, megszüntetheti.

A fentieket azzal egészítenénk csak ki, hogy a partra se felejtsünk el egyéni védőeszközt (szükség esetére szájmaszk, kesztyű), illetve kézfertőtlenítőt, de legalább szappant magunkkal vinni, még ha csak néhány órára is megyünk ki. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Görbüljön!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.