- hirdetés -

Új sorozatunk célja, hogy ötletet adjon filmnézéshez, zenehallgatáshoz, olvasáshoz, illetve segítsen eldönteni, hol és mit együnk legközelebb. Hétről-hétre az utca emberének tesszük fel ugyanazt az öt kérdést. A ti ajánlataitok következnek. Ezen a héten Varga Alexandra árulta el nekünk, mi az ő ötöse.

Melyik a kedvenc könyved?

– Sosem voltam nagy könyvmoly, gimis koromban is inkább csak romantikus regényeket olvasgattam. Jelenleg pszichológiát tanulok az egyetemen, és ott sok szakirodalmat kell olvasnunk, amik többsége nem túl érdekes. Viszont van egy könyv, amiben egy pszichológus különféle eseteket ír le, konkrétan olyanokat, melyekkel megkeresték őt a páciensei. Azt mutatja be, hogyan változott meg az emberek élete a terápiának köszönhetően. Ez nem szakirodalom, itt köznyelven és nagyon olvasmányosan van leírva minden. Szóval ez lett a kedvenc könyvem. Ez a Szerelemhóhér Irvin D. Yalomtól.

Melyik a kedvenc filmed?

– Az 1917. Ez egy viszonylag új, háborús film. Egyébként én nem igazán szeretem a háborús filmeket, ezt viszont nagy élmény volt megnézni, hiszen érdekes megvilágításban mutatja be a háborút. Operatőri szempontból is nagyon izgalmas, olyan mintha az egész vágás nélkül készült volna. Nevettem és sírtam is rajta. Nagyon megindító film.

Ezen a héten Varga Alexandra ajánl (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozatot?

– Nagyon nehéz választani. Imádom a sorozatokat. Ez már egyfajta függőség lehet nálam, bár szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Amit bármikor meg tudok nézni, az a Family Guy. Sokan nem kedvelik, vagy talán nem értik, mert véleményem szerint ez egy olyan sorozat, amihez kell egyfajta műveltség. Szeretem a szemléletét, a hangulatát, nagyon fel tudja dobni a napomat. Nagyon jókat tudok nevetni rajta, ugyanazokon a részeken is újra és újra.

Ki a kedvenc zenei előadód?

– Rilés. Ő egy francia előadó. Amit csinál, az valójában rap, de igazából dallamos rap…nem is nagyon tudom megfogni a műfajt. De olyan hangja van, hogy bármikor szívesen hallgatom. A pörgős számai megalapozzák a bulihangulatot, a lassabb számai viszont ellazítanak és elgondolkodtatnak. Legszívesebben és leggyakrabban a Remedy című számot hallgatom tőle.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

– Szeretem a fitt meg a zeró ételeket, és a Livornoban most már lehet kapni szénhidrát-csökkentett pizzát. A vastag és a vékony tészta mellett már ezt a tésztafajtát is választhatjuk. Nagyon régóta járok már ebbe a pizzériába. A kedvencem itt egy olasz pizza, a Puccini. Nincs más rajta, csak pizzaszós, sonka, paradicsom, bazsalikom, sajt és olíva. Egyszerű, de nagyon nagyszerű.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.