- hirdetés -

Folyamatosan zajlik a Kodolányi János Főiskola technikai fejlesztése. A pályázati úton elnyert 70 millió forintból beszerzett informatikai felszerelésekkel egy minőségibb és modern oktatást tud nyújtani az intézmény.

Az orosházi székhelyű felsőoktatási intézmény technikai és informatikai felszerelésekkel fejleszti az oktatás minőségét.  Új monitorok, kamerák, vetítővászon, e-book olvasók és még sok más készülék teszi minőségibbé az oktatást, ezzel egy olyan szintre emelve a főiskolát, melyek csak az ország nagyobb városaiban, akár a fővárosban, vagy Debrecenben és Szegeden érhető el. 

A Kodolányi főiskola székhelyi központ igazgatója elmondta, az informatika és a technológia előrehaladott fejlődésével az oktatási intézménynek is lépést kell tartani.

– Csak a legkorszerűbb eszközök felhasználásával tudunk lépést tartani az informatikai és kommunikációs világ fejlődésével. Ezek az eszközök nem csak azt a célt fogják szolgálni, hogy lépést tudjunk tartani a külvilággal, hanem azt is, hogy a vállalkozóknak segítsünk informatikai tudásuk és különböző szoftverekkel kapcsolatos felhasználói potenciáljuk javuljanak. Ezért várjuk a vállalkozók jelzéseit arra vonatkozóan, milyen szoftvereket használnának szívesen, melyek kapcsán használhatnák a géptermeket – mondta Malatyinszki Szilárd.

Az e-book olvasókkal egy újabb dimenzió nyílik az intézmény könyvtárában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Új kapukat nyit a virtuális oktatás is a főiskola számára. Az újonnan beszerzett géppark lehetővé teszi, hogy a hallgatók, akár az oktatótól 200 kilométer távolságból is részt vehessenek az előadásokon. A fejlesztéseknek köszönhetően az előadások anyagait rögzítik, ezeket felhőalapú tárhelyen rögzítik, bármikor vissza lehet keresni és tanulási céllal újra megtekinthetőek HD minőségben. Ez kifejezetten kedvező azoknak a nappali és levelező tagozatos hallgatóknak, akik nem tudnak megjelenni minden előadáson.

– Vannak olyan hallgatóink, akik Amerikában, Angliában és Nyugat-Európában élnek, de távoktatásos módon tanulnak nálunk. Ezzel a fejlesztéssel képesek több ezer kilométerről is becsatlakozni az oktatásba – ecsetelte az igazgató.

Az infokommunikációs fejlesztéssel két számítástechnikai terem újul meg, valamint létrejön egy professzionális konferenciaterem is, melynek kihasználására a városban működő cégek, vállalkozások jelentkezését várja a főiskola, ezzel is segítséget nyújtva a minőségi meetingek, cégbemutatók és egyéb előadások lebonyolításához.

Megújul az épület festése is, ezáltal egy korszerűbb és szebb környezetben élvezhetik a hallgatók az infokommunikációs újítást. Az intézmény tervei között szerepel január végén, február elején egy konferencia megszervezése a PC Trade Systems, melynek célja a XXI. századi informatikai vívmányok bemutatása, mind szoftveresen, mind hardveresen. Neves cégek, többek között a Fujtsu, a HP, az Epson termékeit mutatják be az érdeklődőknek.

A változásokkal egy új világ nyitja meg kapuit Orosházán. Érdemes a pályaválasztás előtt állóknak mérlegelni a helyi vagy távolabbi felsőoktatási képzés nyújtotta lehetőségeket. A beruházásoknak köszönhetően az orosházi Kodolányi is képes már lépést tartani a nagyobb városok kínálta oktatással.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.