- hirdetés -

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ismét pályázatot hirdetett nyugdíjasoknak az Erzsébet-program keretében 2018-ban felhasználható üdülésre.

Évről-évre sok nyugdíjasnak jelent segítséget az üdüléshez az Erzsébet-program, sőt sokaknak ez az egyetlen lehetőségük a nyaralásra, kikapcsolódásra. A január 19-ig, csak elektronikusan beadható pályázat azonban többüknek alaposan feladja a leckét, hisz nincs számítógépük, vagy nem tudják megfelelő szinten használni. A segítség többszörösen is kéznél van Orosházán.

Az Orosházi Kormányablaktól kapott tájékoztatás szerint szívesen segítenek a nyugdíjasoknak a pályázatok kitöltésében és beküldésében, előzetes időpont egyeztetés után.

A pályázat benyújtására a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban is van lehetőség, ahol minden érdeklődőnek segítséget nyújtanak a regisztrációtól kezdve a szállásfoglalásig. Segítenek a dokumentumok szkennelésében, nyomtatásában és azok feltöltésében egyaránt.

A könyvtárban is szívesen segítenek (illusztráció Fotó: Buzai Csaba)

A pályázatot 2018. január 19-ig lehet beadni, kizárólag elektronikusan, a www.erzsebetprogram.hu oldalon, a regisztrációt követően. A kedvezményezettek köre: azon belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévét betöltött személy, akinek rendszeres, a 2017. évre megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147.000 forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik.

Elnyert támogatás esetén a támogatott 5.000 forint pályázati hozzájárulás befizetésével veheti igénybe az elnyert üdülési támogatást elő-, valamint utószezonban. Szállásfoglalásra majd a későbbiekben, a pályázati időszakot követően lesz lehetőség, országosan több mint 30, többségében gyógy- és termálvizes fürdőzési lehetőséggel is rendelkező szálláshelyre.

A nyugdíjasokkal egy időben vagyis január 19-ig pályázhatnak a  fogyatékossággal élők, valamint a fogyatékossággal  élő gyermeket nevelő családok is, január 15-én pedig nyílik a pályázati lehetőség a nagycsaládosok számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.