- hirdetés -

Amikor orosházi sportsikerekről számolhatunk be, abból a Toldi SE erőemelői már évek óta, rendszeresen kiveszik a részüket. Most sincs másként. A tavalyi eredmények alapján készült világranglistán is előkelő helyen vannak.

A Nemzetközi Erőemelő Szövetség (IPF) összegezte a 2017-es év összes nemzetközi versenyének eredményét és elkészítette a világranglistát. (Ebben a listában minden korosztály eredménye szerepel.)

Szabó Ágnes 145 kg-os raw fekvenyomásával holtversenyben az amerikai Bonica Lough-al a világranglista első helyén végzett. Erőemelésben 655 kg-mal a harmadik, míg 202,5 kg fekvenyomása a negyedik helyre volt elegendő.

Lovas Mónika még 2017-ben junior korú, de így is remekül teljesített. 115 kg raw nyomása a tizenkettedik, 557,5 kg összetett eredménye a tizennegyedik, még a 162,5 kg-os fekvenyomása a tizenharmadik helyet jelentette számára.

Szabó Ági és Lovas Mónika kimagasló nemzetközi eredményeikkel méltán állnak előkelő helyen (Fotó: Toldi SE)

Véró Alex is még a junior „közepén” tart, de már ígéretes versenyző. Erőemelésben 857,5 kg-ot teljesített, ezzel a harmincnegyedik, az erőemelő EB-n nyomott 272,5 kg-mal fekvenyomásban a negyvenedik helyen végzett.

Természetesen ebben listában csak a nemzetközi eredmények szerepelnek, a hazai nem, azóta már a listában feltüntetett eredményeket is megjavították országos bajnokságon.

Gratulálunk a Toldi SE erőemelőinek és várjuk az ilyen, vagy esetleg még jobb eredményeket 2018-ban is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.