- hirdetés -

A méltán népszerű orgonaművész december 2-án járt Orosházán, hogy bemutassa Christmas – 300 év Karácsony című legújabb albumát. A közelgő ünnepekre gondolva kérdeztük arról, hogyan tölti majd a karácsonyt.


– Nagyon boldog vagyok, mert úgy tűnik, az egész család együtt lesz idén karácsonykor – kezdi őszinte mosollyal. – Titokban a nővérem is hazatér a családjával Amerikából, ő biológus, és nagyon ritkán tud meglátogatni minket. Itt kell elmondanom, remélem, édesapám nem olvassa az Orosházi Életet, mert akkor lelőttem a meglepetést – folytatja jókedvűen.

Számára ez az egyik legnagyobb ajándék, amit kaphat. Még akkor is, ha mindössze néhány nap jut a közös ünneplésre.
– Jól be is vagyunk osztva, hogy ki, mikor főz, már előre megbeszéltük, milyen menü kerüljön az asztalra. A rántott hús, a hal elmaradhatatlan, és édesapám rajong a babfőzelékért, így az sem hagyható ki – avat be a részletekbe.

Rákász Gergely

– Ragaszkodunk a saját, családi hagyományainkhoz, ami azt is jelenti, hogy szentestén természetesen áll a feldíszített fenyőfa, és megszólal a csengő, jelezve az angyaloknak, hogy megérkezhetnek. Mivel most két és fél éves a kisfiam Márton, ezt kutya keményen be kell tartani, mert ott balhé lesz, ha az angyalok nem jönnek időre, az biztos – ecseteli nevetve a „kihívásokat”.

A kis Mártonnak szerencsére gondos angyalkái vannak, akik már előkészítették a neki szánt tűzoltóautót, így bizonyára nem marad üresen a karácsonyfa alja.

A művész december 22-én még koncertezik, 26-án pedig ismét várja a közönség, így valóban csak pár napot tölthetnek együtt, de mint mondja, ennek is teljes szívéből örül.
– Értékes idő ez, és nem csak azért, mert ritkán adatik meg. A beszélgetésé, a nevetésé, a szereteté lesz a főszerep. Kívánom, hogy másutt is így legyen!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.