- hirdetés -

Véget ért a versenyszezon a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői számára. Pusztai Lajos vezetőedző-elnök és Nagy Nándor edző értékelte a szakosztály munkáját.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület budapesti versennyel zárta a versenyidőszakot. Az orosházi vívók a Vasas Kovács Pál vívótermében álltak pástra a Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Országos kard körverseny második fordulójában.

Orosházi eredmények:

December 16-án Gyermek férfi kard kategóriában 56 versenyző közül Szigethy Mátyás 25. helyen végzett. December 17-én Gyermek női kard kategóriában Kis Abigél a 7. helyet szerezte meg, V. Janecskó Dorina 37., Rózsa Anna 38. lett.

– Szigethy Mátyás rendkívül jól kezdett a selejtezőben, a csoportjában veretlen maradt és így a rangsoroláskor a harmadik helyre került kiemeltként a 32-es táblára. Az utolsó csoportmérkőzésén megsérült, ami jelentősen befolyásolta a tovább menetelését, így a legjobb tizenhat közé már nem tudott bejutni. Kis Abigél a csoportjában kiválóan teljesített és kiemeltként bekerült a 32-es táblára. Onnantól magabiztosan vívta végig a versenyt a nyolcas döntőig. Sajnos a négy közé jutás nem jött össze, nem tudta megverni UTE-s ellenfelét, így a hetedik helyen zárta a versenyt. Kiváló eredmény, hiszen Abi csak a következő versenyszezonban lesz „gyermek” korú. V. Janecskó Dorka és Rózsa Anna sajnos nem tudott bekerülni a selejtezőből a táblára. Dorka nehéz csoportba került, Annának még a versenytapasztalat szerzés a cél. Ennek ellenére mindent megpróbáltak, élvezték a versenyt, szépen vívtak – értékelte a versenyzők teljesítményét Nagy Nándor edző.

Az orosházi lányok a budapesti versenyen Balról:Rózsa Anna, Kis Abigél, V.Janecskó Dorina (Fotó: Egyesület)

– Nagyon eredményes naptári évet tudtunk magunk mögött. Kis Abigél diákolimpiai országos bajnok lett, ezen kívül megnyerte a Bambi Női Kard Budapest Bajnokságot, valamint a Regionális Utánpótlás Kardversenyt. A Nemzetközi Utánpótlás Versenyen 8. helyezést ért el. Papp Zsanett és Stoeng Bjorn megnyerték az Országos Sulivívó Kardversenyt, Kovács Balázs a Felnőtt Vidékbajnokság Férfi Kard Egyéni győztese lett, Nagy Nándor a Felnőtt B kategóriás Kardverseny első helyezettjeként zárt – értékelt az eredmények tükrében Pusztai Lajos egyesületi elnök.

A szakembertől megtudtuk, a vívók december 29-én háziversennyel búcsúztatják az óévet. Januárban a felnőttekkel és a gyerekekkel is folytatják tovább a versenyzést. Nagy megtiszteltetés az egyesületnek, hogy a Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Országos Kard Körverseny negyedik állomásának Orosháza ad otthont 2018 márciusában. Ez az egyik legrangosabb magyar utánpótlás versenysorozat, melyen az orosházi reménységeknek is szurkolhatunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.