- hirdetés -

A téli szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést. Az igénylések benyújtása után december 27-től a szünidő végéig kapnak ingyen meleg ételt a gyermekek. 

A kabinet még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről. Az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk nemcsak a nyári, hanem minden iskolai szünetben országszerte a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek napi egyszeri ingyenes étkezéséről, amennyiben szülei igénylik azt – olvasható a kormany.hu oldalán.

Az orosházi képviselőtestület 2017-ben is úgy döntött, hogy minden 3 és 18 év közötti, gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek számára biztosítja az ingyenes, napi egyszeri meleg ételt. Erre a város szociális keretéből 9 millió forint áll rendelkezésre, mely összeg igény szerint használható fel. Az érintett családokat külön-külön értesítik szünidei gyermekétkeztetésről.

A most jelentkező szülők a gyermekjóléti szolgálat révén csatlakozhatnak a programhoz (Illusztráció: Kecskeméti Krisztina)

Orosházán a nyári szünetben mintegy 831 gyermek volt jogosult a szünidei étkeztetésre, ebből 488-an igénybe is vették a lehetőséget. Az őszi szünetben 170, míg a téli szünetre 200 igénylés érkezett. Az ebéd az Eötvös iskola ebédlőjében helyben elfogyasztható, vagy ételhordóban elvihető. Rákóczitelepen a Bácska utcai és Szentetornyán a Mátyás király utcai óvodákba a Diákélelmezés eljuttatja az ételhordókat, ezzel megkönnyítve a távolabbi városrészben élők helyzetét. A külterületekre és Kiscsákóra az önkormányzat és a tanyagondnoki szolgálat közösen szállítják ki az ételt – tudtuk meg Kovács Györgytől, a polgármesteri hivatal irodavezetőjétől.

A téli szünetben a Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény zárva tartásának idejére eső napokon melegíthető készétel konzervet kapnak a jogosultak. A szünidei étkeztetésre a Családsegítő Szolgálatnál adhatják le kérelmüket a szülők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.