- hirdetés -

Már hagyomány, hogy a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Békés Megyei Tűzmegelőzési Bizottság több helyszínen látványos szimulációval hívja fel az emberek figyelmét az ünnepi készülődés, az adventi, a karácsonyi időszak veszélyeire.

Idén december tizenötödikén délután 14 órakor, Orosházán, a piactéren tekinthetik meg az érdeklődők a karácsonyfatűz terjedését bemutató eseménysort, amely egy szoba kiégéséhez vezet.

Mindenki tudja, hogy a gyertyák, csillagszórók kellő odafigyelés hiányában tüzet okozhatnak. A karácsonyt megelőző készülődés során, az ünnepi forgatagban azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az íratlan szabályokról, pedig valamennyien szeretnénk, hogy az ünnepek békésen, boldogan teljenek.

Lakástűz szimuláció a piactéren (fotó: Rosta Tibor)

Az orosházi bemutatón a tűzoltók azt szemléltetik, hogy a nappalinak berendezett konténer néhány perc alatt teljesen ki tud égni, egyetlen magára hagyott gyertya vagy csillagszóró is kiterjedt lakástüzet képes okozni. Tűzveszélyesek a különféle dekorációk, például a koszorú, az adventi házikó, a karácsonyfa, de veszélyekkel járhat az ünnepi menü elkészítése, vagyis a főzés is.

Érdemes lesz kilátogatni a piactérre péntek délután és megnézni a látványos bemutatót. Aki egyszer látta a pillanatok alatt elharapózó lángokat, később sokkal jobban fog vigyázni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.