- hirdetés -

A hazai vállalkozások közül elsőként vehette át Münchenben a közelmúltban a Fujitsu Nagykövete címet a PC Trade Systems Kft.. Az informatikai vállalkozás a Dél-Békés Jövőéért Szövetség alapító tagjaként és a Kodolányi János Főiskola stratégiai partnereként elkötelezett a térség felzárkóztatásában.

A novemberben 15 éves céget a pusztaföldvári születésű, közgazdász végzettségű Tóth Gábor alapította 2002-ben. Az induláskor számítástechnikai eszközök kiskereskedelmével foglalkozó cég profilja néhány év alatt átalakult, ma már informatikai rendszerek tervezésével, telepítésével, üzemeltetésével, valamint szoftverfejlesztéssel foglalkozik.
– Mostanra odáig sikerült eljutni, hogy utóbbit nyolc éve végezzük és a kezdeti egy fős vállalkozás ötven fősre nőtte ki magát. Jelenleg szegedi központtal, de erős Békés megyei kötődésekkel működünk – ismertette röviden történetüket Tóth Gábor.

Tóth Gábor ügyvezető (középen) Szegvári Gábor szolgáltatási üzletág vezetővel (jobbról) és Malatyinszki Szilárddal, a Kodolányi János Főiskola központi székhelyigazgatójával a díj átvételekor (Fotó: Calendula Terv Facebook oldala)

Ez a számos békési munkatárs mellett azt is jelenti, hogy a cég részt vett a Dél-Békés Szövetség megalapításában és az elsők között állt a Calendula Terv mellé felajánlva szakmai tapasztalatát és kapcsolatrendszerét. A törekvéseket elősegítendő a PC Trade stratégiai partnerséget alakított ki a Kodolányi János Főiskolával.
– Van olyan alkalmazott informatikai képzésünk, amely az ő oktatóik által valósul meg. Ez azért jó, mert a gyakorlati életből származó szaktudásukat, tapasztalataikat tudják átadni a diákjainknak – mondta el Malatyinszki Szilárd központi székhelyigazgató.

Jövőt idéző oktatóterem

A képzés egyelőre pályázati jelleggel folyik, a cél azonban az, hogy átemeljék a nappali tagozatra és megmutassák a régióban élő fiataloknak, illetve szüleiknek, hogy a szoftverfejlesztői vagy a rendszermérnöki pálya Dél-Békésben is elérhető. Tóth Gábor hozzátette, ennek érdekében a főiskolán már jövő év elején kialakítanak egy 21. századi oktatólabort.

Kiemelte, mindig is szívén viselte a térség felzárkóztatását, amelyben véleménye szerint a hozzáadott érték növelésével nagy szerepe lehet az itt képzett és helyben maradó informatikai szakembereknek.

– Nekem szerencsém volt, mert a családom biztosította a lehetőséget, hogy olyan pályát válasszak, ami kisgyerekkorom óta érdekel. Öt éves koromban kaptam az első számítógépemet. Ez nem mindenkinek adatik meg vagy anyagi okokból vagy, mert fel sem merül, hogy ezzel a területtel itt is érdemes foglalkozni és megélhetést jelenthet. Esetleg a már általános iskolás szinten megfelelő oktatást nyújtó intézmények hiányából adódóan – fejtette ki Tóth Gábor.

Ennek kiküszöbölése, az iskolák informatikai felszereltségének javítása érdekében a PC Trade igyekszik latba vetni kapcsolatait és segíteni a beszerzéseket. Akár Fujitsu termékekkel, amelyeket a magyarországi forgalmazók közül elsőként a Fujitsu Nagykövete cím birtokában ajánlhatnak. Az elismerést 27 ezer értékesítési partner közül érdemelte ki idén a cég.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.