- hirdetés -

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a megyei angol TELC versenyt Békéscsabán. A novemberi megmérettetés vörösmartys sikerrel zárult.

Az idei tanévben a megye 18 iskolájából 100 tanuló vett részt a versenyen. – Az írásbeli feladatsor megoldása után a diákok a nyelvvizsgán szokásos páros szóbeli feladatokat oldották meg. A nyolcadik évfolyamon a tavalyi tanévhez hasonlóan házi verseny alakult ki a vörösmartysok között. Idén Hegyi Ákos lett a megye legjobbja, aki mellé a dobogó második fokára Irimiás Márk állhatott, mindketten az iskola 8.a osztályának tanulói – ismertette Aminné Móricz Márta pedagógus, aki elmondta, a hetedik évfolyamon is sikeresen szerepeltek a Vörösmarty iskola diákjai. Czékmán Hunor harmadik, Fiam Noémi pedig negyedik helyezést ért el. A diákok jutalmul értékes nyelvvizsgára felkészítő könyveket kaptak.

Sikeresen szerepeltek a vörösmartys diákok az angol nyelvi versenyen (Fotó: Vörösmarty iskola)

A verseny szóbeli és írásbeli részből áll, melynek célja, hogy a diákok kipróbálhassák magukat valódi, interaktív szituációkban, megismerkedhessenek a frankfurti központú, hallgatóbarát, kommunikatív TELC nyelvvizsga rendszerrel, és tapasztalatot gyűjthessenek szóbeli és írásbeli feladattípusainak területén – állt a november 11-i verseny felhívásában.

A TIT Körösök Vidéke Egyesület és a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kiírásában a komplex nyelvvizsgát utánzó feladatokat a 7-8. évfolyam követelményeihez igazították, az objektivitást a több éves tapasztalattal rendelkező vizsgáztatók biztosították.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.