- hirdetés -

Az épületek felújítása mellett az utak korszerűsítésre is nagy hangsúlyt fektetett az idén az önkormányzat. Több utcában történtek felújítások, útszélesítések.

Több orosházi és szentetornyai útszakaszt újított fel a közelmúltban az önkormányzat, a szórt útalapok javítási formáját alkalmazva.
– A megvalósult javítási munkák mellett jelenleg is folyamatban van még a megmaradt útalap terhére újabb utcák bevonása – mondta az OrosCafénak Szabó Zoltán, a városfejlesztési iroda munkatársa.

A szórt útalapos felújítás a Dessewffy, a Kosztolányi Dezső, a Motor és a Szilágyi Erzsébet utcákban szakaszosan, a Galamb és az Ibolya utcákban, valamint a Kettőssánc téren pedig teljes hosszában valósult meg. A legköltségesebbnek a Kosztolányi Dezső utcán végzett újítások bizonyultak, az 1750 négyzetméteren végzett munkálatok mintegy két és fél millió forintba kerültek. A költségvetési forrásokból jutott még a Lénia és a Nagy Sándor utcák esetében az út állapotának megfelelően a legkritikusabb hibák kijavítására. A beruházás teljes költsége több, mint nyolc és fél millió forint volt. A felújítások azonban nem álltak meg.
– Az eddigi újítások mellett még a Győri Vilmos téri jelzőlámpát szeretnénk korszerűsíteni, a szerződés megkötése folyamatban van – tette hozzá Szabó Zoltán.

Szélesebb lett a Motor utca (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dávid Zoltán szerint ezek a munkák az adott utak állagmegóvását és felújítását szolgálta.
– Elsősorban az ott lakók komfortérzetének növelése volt a célunk, de fontosnak tartjuk, hogy mindenki, aki ezeket az utakat használja, érzékelje a pozitív változásokat – értékelt Dávid Zoltán, polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.