- hirdetés -

Az Orosházi Kórházban november 10-én délután 14 órától este 20 óráig vehették igénybe az ingyenes szűréseket az érintettek és az érdeklődők.

November 10-én 14 és 20 óra között tartották az Orosházi Kórházban a Szűrések délutánja nevű programot, idén másodszor.
– A program országos szervezésű, a kormányhivatalok segítségével jött létre. Ők küldik ki a beutalókat, alkalmanként körülbelül 100 fő részére. Így pedig munkaidőn kívül is meg lehet oldani, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét az egészségtudatosságra – tudtuk meg Dr. Duray Gergőtől.

Az Orosházi Kórház főigazgatója azt is elárulta, hogy Magyarországon a daganatos betegségek számítanak a második leggyakoribb haláloknak a szív- és érrendszeri betegségek után. Épp ezért a két legfontosabb szempontnak a megelőzést és az időben felismerést tartják, hogy daganat esetén jobbak legyenek az esélyek a felépülésre. Ezt segítik elő a gyakori mammográfiás vizsgálatok.

Vércukrot és vérnyomást is mértek a szűrések délutánján (Fotó: Rosta Tibor)

Mammográfiára a 45-65 éves korcsoportba tartozó nők kaptak meghívót, akik már legalább egy éve nem vettek részt szűrésen, nekik a beutalóval kellett érkezniük. A mammográfiás vizsgálatok mellett vércukormérésre, vérnyomásmérésre, bőrgyógyászati melanómaszűrésre, nőgyógyászati vizsgálatra és érsebészeti szűrésre volt lehetősége az érdeklődőknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.