- hirdetés -

Lakossági fórumot tartott október 31-én, a Soros-tervről és a Nemzeti Konzultációról Halász János, a Fidesz frakciószóvivője és Simonka György, a térség országgyűlési képviselője.

Az Alföld Gyöngye Hotel Könferenciaközpontban megtartott fórum előtti sajtótájékoztatón Simonka György a térség infrastrukturális és demográfiai problémáiról beszélt. Elmondta, hogy a kormány eddig intézkedései fontosak, de még van mit tenni. Pozitív példaként említette a térség szabad vállalkozói zónává és komplett fejlesztési program részévé minősítését. Ennek eredményként javulhat a vállalkozási és befektetési kedv. A képviselő elmondta továbbá, hogy Dél-Békésben történt a legtöbb útfejlesztés és a következő években minden óvodát fel fognak újítani, valamint az iskolák és szociális intézmények is felújításokra számíthatnak.

Az Európát érintő migrációs válsággal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően térségünkben biztonságban és békében élhetünk. Ezzel kapcsolatban Simonka György felkérte a helyi lakosokat, hogy mondják el véleményüket a Nemzeti Konzultáción.

Simonka György és Halász János is arra kérte a lakosságot mondja el véleményét a Nemzeti Konzultáción (Fotó: Rajki Judit)

Halász János örömét fejezte ki a térség fejlődését látva, de a munkának folytatódnia kell. A frakciószóvivő röviden ismertette a sajtó képviselőivel Soros György tervének pontjait, amely veszélyt jelent országunk kultúrájára és társadalmára. Álláspontja szerint Brüsszelben számos képviselő és – Magyarországon is tevékenykedő – civil szervezet Soros tervét hajtja végre. A Nemzeti Konzultációban a Soros-terv hét pontjáról kérdezik meg a választópolgárokat és nagyon fontosnak tartja, hogy minél többen visszaküldjék azt. Ezáltal a magyar kormány erősebb talajon tudja képviselni az országot Brüsszelben és biztatást nyer az eddigi politika folytatására. A kérdőívek november 10-ig minden háztartásban eljutnak és november 24-ig lehet visszaküldeni azokat – tette hozzá a frakciószóvívő.

Kérdésünkre az országgyűlési képviselő kifejtette, hogy térségünket is érinti az illegális bevándorlás a magyar-román határszakaszon, de szerencsére a román hatóságok együttműködnek a magyar szervekkel. Elmondta, hogy szükség esetén, akár egy nap alatt meg tudják kezdeni a kerítés építését, valamint a honvédelmi dolgozók és a migránsok átmeneti elhelyezését. A határsértőket többnyire elfogják, köszönhetően az Orosházára telepített határvadász zászlóaljnak – zárta mondandóját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.