- hirdetés -

Remekül szerepeltek a PET-BAU ASE ifjú asztaliteniszezői a múlt hétvégi, jubileumi Pintér Attila Emlékversenyen. Mintegy harminc egyesület vett részt a tizedik alkalommal megrendezett orosházi megmérettetésen.

Az asztaliteniszezők három korcsoportban mérték össze tudásukat az Eötvös-csarnokban, a múlt hétvégén. A PET-BAU ASE sportolói a várakozásnak megfelelően gyűjtötték a ranglistpontokat, két alkalommal a dobogóra is felállhattak. Az U12-ben Hudák Dorina bronzérmet szerzett, az U13-ban Balogh Ágnes Kyra ért el hasonló helyezést. Mellette Hudák Dorina ötödikként zárta a versenyt, Farkas Izabella a pedig a főtáblára jutott. A serdülők között mindkét párosunk a nyolcaddöntőben vérzett el, míg egyéniben a Varga, Hudák, Balogh trió a főtáblán fejezte be a versenyt.

Molnár Levente (kékben) ezúttal is több korcsoportban indult (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A fiúk között, az U11-ben Halma Csaba indult, aki csoportjából továbbjutva nyolc ranglistapontot szerzett. A 12 évesek között, Molnár Levente a nyolc közé jutásért vívott mérkőzésén nem tudta tovább verekedni magát, még a serdülők között csoportjából veretlenül továbbjutva a 16 közé jutásért játszhatott.

Az ország legnagyobb utánpótlás versenye

Megtudtuk, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) jelenlévő vezetői és a csapatok képviselői elismeréssel szóltak a rendezvényről jelezve, hogy az emlékverseny az ország legnagyobb utánpótlás seregszemléjévé nőtte ki magát.

– A csapatok szeretnek Orosházára jönni, ezúttal is 28 klub, több mint 460 sportolója nevezett versenyünkre. Ilyen még nem volt utánpótlás megmérettetésen – tudtuk meg Bogdánffy Csabától, a PET-BAU ASE szakosztályvezetőjétől, hozzátette, hogy mindenki elismerően szólt a szervezésről. Méltón emlékeztek meg Orosháza köztiszteletben álló sportolójáról, edzőjéről és sportvezetőjéről, Pintér Attiláról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.