- hirdetés -

Gonda Géza 23 fotójából nyílt kiállítás az Amadeus Kávéházban október 29-én. A december utolsó napjáig látható tárlat megnyitóján Zalai Mihály köszöntötte az összegyűlt barátokat.

Fekete-fehér arcok között üldögélhet az, aki betér az Amadeus kávéházba. De ezek az arcok nem akármilyen emberekhez tartoznak. Egytől egyig orosháziak, csak más térben és időben voltak jelen.

Egy nem mindennapi időutazásnak lehetünk részesei Gonda Géza fotóművész kiállítása révén. A 60-as évektől az ezredfordulóig vonultatott fel olyan portrékat és szituációs képeket, melyekről számára és Orosházának is fontos személyek tekintenek vissza.

A csaknem harminc meghívott vendég között voltak olyanok, akik jó pár évvel fiatalabb énjüket láthatták viszont. A megnyitószavakat Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke intézte az összegyűltekhez.
– Az időbeni utazásnak talán még az a boldogsága is meglehet, hogy számba vesszük a személyiségek alapján, az életük alapján azt, mennyire tünékeny a mi életünk és milyen nyomot hagyunk magunk után az időben. Akkor újra megerősítenek ezek a képek abban, hogy érdemes a közösségért dolgozni és nagyon fontos, hogy ezekről a folyamatokról fotók készüljenek – mondta megnyitóbeszédében Zalai Mihály.

Zalai Mihály köszöntőjében úgy fogalmazott, a képek a nézőt is visszatekintésre késztetik (Fotó: Rajki Judit)

A kiállított 23 képet közel 70 fotóból válogatta ki Gonda Géza. Úgy fogalmazott, számára nagyon nehéz volt a szelektálás, és végül csak olyan emberek szerepelnek a falakon látható fotókon, akikhez kikerülhetetlen belső élmény fűződik.
– Nagyon erős kötődésem van azokhoz az emberekhez, akik a képeken szerepelnek. Igyekeztem olyan személyek fotóit elhozni erre a kiállításra, akik az elmúlt évtizedekben valahol, valamilyen módon közel álltak hozzám és mély kapcsolatba kerültem velük. Ez csak egy része a birtokomban lévő negatívoknak – fogalmazott Gonda Géza.

A kiállítás 1968 és 2000 között készült képeket vonultat fel. Legtöbbjük fekete-fehérben látható, ahogy készítőjük fogalmaz, ez a színvilág adja igazán vissza azt a szemet, azt az arcot vagy azt a tájat, akiről és ahol készült.

A fotók december 31-ig tekinthetők meg az Amadeus Kávéházban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.