- hirdetés -

Eredményesen szerepeltek a Nagyszénási SE DBK  birkózói a múlt hétvégén. Összesen 12 éremmel gazdagodtak az ifjú sportolók.

 A Diák Területi Szabdfogású Bajnokságot Jászapátiban rendezték. A múlt hétvégén két korcsoportban mérték össze tudásukat a versenyzők, ahol több nagyszénási arany is született. A diák II-es korcsoportban Horváth Dzsesszika és Berke Milán a dobogó tetejére állhatott, míg Horváth Renátó ezüstérmes lett. Helyezésük azt is jelentette, hogy részt vehetnek az országos versenyen, amelyet majd Dorogon rendeznek.

A diák I-es korosztályban is sikerélményekkel gazdagodtak a nagyszénási klub sportolói. Horváth Renátó itt aranyat, míg Setényi Vanessza és Braun Dorina ezüstérmet nyert. Emellett felállhatott a dobogóra Berke Milán és Szabó Viktor is. Mindannyian bejutottak a szentesi országos bajnokságra.

Eredmények:

Diák II:

23 kg Horváth Dzsesszika 1. helyezett

29 kg Horváth Renátó 2. helyezett

+69 kg Berke Milán 1. helyezett

Diák I:

29 kg Horváth Renátó 1. helyezett

79 kg Setényi Vanessza 2. helyezett 

79 kg Berke Milán 3. helyezett

+85 kg Braun Dorina 2. helyezett

+ 85 kg Szabó Viktor 3. helyezett

Kaposváron is sikeresen

A Nagyszénási SE Diák Birkózó lányai kitettek magukért Kaposváron a Diák és Serdülő Szabadfogású Országos Bajnokságon is. A diák kategóriában a nagyszénásiak közül a legjobban Braun Dorina érte el a legjobb eredményt. Második helyezett lett, aki még az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője papíron, de április 18-a óta a Nagyszénási Klubnál edz és készül a versenyekre – derült ki az edző, Deme János beszámolójából. 

Megtudtuk, hogy a serdülők között Setényi Vanessza simán nyerte a mérkőzéseit azonban a döntőben kikapott nálánál 35 kg-al nagyobb súlyú ellenfelétől. Teljesítménye miatt november 2-4. között meghívást kapott a kiemelt centrumtáborba.

Eredmények:

Diák:

28 kg Horváth Dzsesszika 3. helyezett

49 kg Szabó Viktória 3. helyezett 

+65 kg Braun Dorina 2. helyezett

Serdülő leány:

+65 kg-ban Setényi Vanessza 2. helyezett

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.