- hirdetés -

Az Egységes Szociális Központ kutyaterápiás foglalkozást szervezett a Vadvirág Esély Klubban, október 18-án, csütörtökön. A Dogland Terápiás Kutya Alapítvány bemutatót tartott a fogyatékkal élők számára.

A jelenlévők betekintést nyerhettek, milyen nagyszerű hatással van az értelmi sérült személyek viselkedésére a terápia. Hűséges barátra lelhetnek a kutyák személyében, a kedélyállapotot pozitív irányba terelhetik, valamint csökkenthető az esetlegesen fellépő agresszió is.
– Régóta érlelődött a gondolat, hogy a meglévő terápiák mellett, kutyaterápiás foglalkozással is színesítsük az ellátottak mindennapjait, melynek következtében fejlődhet a sérült fiatalok kommunikációs, és kapcsolattartási képessége. Nagy örömünkre szolgált, hogy az alapítvány munkatársai elfogadták felkérésünket – tudtuk meg Szokolai-Olasz Mónikától, szakmai igazgatóhelyettestől.

Sok pozitív hatása van a kutyaterápiának (Fotó: Rajki Judit)

A játékos, kutyákkal végzett feladatok felejthetetlen élményt szereztek a klubtagoknak. Az intézmény vezetése bízik benne, hogy a jövőben rendszeressé tudják tenni ezeket a foglalkozásokat. Az idei évben, a jótékonysági bál bevételét erre szeretnék fordítani. A hosszútávú együttműködés érdekében közös pályázatot is terveznek a Dogland Terápiás Kutya Alapítvánnyal.

A Vadvirág Esély Klub élére új intézményvezetőt neveztek ki, Bohus-Krajó Tünde személyében, aki 2000 óta dolgozik szociális területen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.