- hirdetés -

Három mérkőzést is játszottak a PET-BAU ASE női asztalitenisz-csapatai a múlt hétvégén. A két Extraliga-találkozón egy győzelem és egy vereség volt a mérleg, míg a fiatal NB I-es csapat Kaposváron maradt alul.

PET-BAU ASE Orosháza I. – ERDÉRT SE Budapest 2-6

Extraliga, női asztalitenisz-mérkőzés,  Orosháza.

Győztesek: Fehér Orsolya és Horváth Lilla 1-1.

Az október 14-i mérkőzésen a válogatott Ambrus valamint a volt orosházi Tóth Kata vezetésével vitte el a két bajnoki pontot a vendég, budapesti együttes. A játék képe alapján a végeredmény szorosabb lehetett volna, hiszen az előző évi rájátszásban szereplő ERDÉRT, több mérkőzést csak nagy küzdelemben tudott a maga javára fordítani – tudtuk meg Bogdánffy Csabától, a PET-BAU ASE szakosztályvezetőjétől.

PET-BAU ASE Orosháza I. – Statisztika PSC I. 6-1

Extraliga, női asztalitenisz-mérkőzés,  Orosháza.

Győztesek: Tóth Edina, Fehér Orsolya 2-2, Horváth Lilla 1 valamint a Tóth E. Csáki R. páros 1.

Csáki Ritáék magabiztosan győzték le a Statisztikát (Fotó: Rajki Judit)
Csáki Ritáék magabiztosan győzték le a Statisztikát (Fotó: Rajki Judit)

Másnap a Statisztika ellen léptek asztal elé a PET-BAU ASE tagjai. A vendégcsapatban szereplő fiatalok nem tudták megnehezíteni a hazai sikert. A páros magabiztos megnyerése után csupán szépíteni tudott a fővárosi együttes az ifjúsági Európa-bajnokságon párosban aranyérmes Harasztovich révén. Az ASE lányai magabiztos győzelemmel zárták a hétvégi kettős fordulót.

Esély volt a pontszerzésre

Kaposvári AC – PET-BAU ASE Orosháza II. 10-8 

NB I-es női asztalitenisz-mérkőzés, Kaposvár.

Győztesek: Szabó Mariann, Benkő Anett 3-3, Varga Bernadett 2.

Tartalékosan utazott el a fiatal NB I-es csapat, október 14-én Kaposvárra. A PET-BAU ASE vezetősége úgy döntött, hogy Hudák Dorina az egri ranglista versenyre utazzon el, hiszen az itt megszerezhető ranglistapontok már beleszámítanak a szezon végi TOP-bajnokság indulóinak rangsorába. Helyette Farkas Izabella először állt asztalhoz csapatbajnoki mérkőzésen. A hazaiak a két páros megnyerése után további két győzelemmel 4-0-ra vezettek. Az orosháziak ezután – többek között Varga Bernadett győzelmével – 5-4-re fordítottak. Az utolsó fordulóban ismét a Kaposvár vezetett 9-8-ra, amikor Benkő Anett egy megnyert mérkőzésen kikapott 3-2-re így elúszott a pontszerzés lehetősége. A szakosztályvezető szerint a csapatnak esélyük volt legalább a pontszerzésre, amihez nagyban hozzájárult Varga Bernadett fegyelmezett játéka és eredményessége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.