- hirdetés -

A tizedik fordulót rendezték a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi Vasas a Mezőhegyes gárdáját fogadta október 14 – én Rákóczitelepen. A házigazdák remek utolsó tíz percet produkáltak és megfordították a mérkőzést.

A tabella 6. helyén álló Rákóczit öt pont választotta el a 9. helyezett Mezőhegyestől. A két csapat párharca hosszú évekre vezethető vissza, többször született váratlan eredmény a mérkőzéseiken. Ezúttal is sokáig úgy tűnt, hogy a hegyesiek megtréfálják a házigazdát.

A találkozó előtt Dávid Zsolt edző elmondta, hogy a méhkeréki súlyos vereség után rendet kellett rakni a fejekben. A tréner örömmel számolt be, hogy a sérült Tasi és Simon újra játékra jelentkezett. A kulcsjátékosok visszatérésével támadólag szeretnének fellépni a mérkőzésen.

A meccs forgatókönyve nem így alakult: az első játékrészben a vendégek akarata érvényesült, de a mérkőzés végére minden „kerek” lett a Rákóczi számára.

Oh. Rákóczi Vasas SE  –  Mezőhegyesi SE      4 – 2             ( 0 – 1 )

Rákóczitelep, 150 néző. Vezette: Pécs Z. (Belanka Zs., Ancsin Z.)

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z., Boros, Németh, Sajti – Dudás (Albert L.), Bálint D. – Mazán, Simon R., Nyéki – Tasi (Egry). Edző: Dávid Zsolt.

Mezőhegyes: Kasik – Lugasi, Dajcs Á., Dajcs Gy., Karancsi N. (Szlovák) – Jámbor, Dócza – Mátó, Ács, Szabó Á. (Rotár) – Ibrányi (Nagy Sz.). Edző: Ölei Dezső.

Gólszerzők: Tasi (64.), Simon R. (79.), Boros (83.), Nyéki (93.), ill. Ács (43. – 11-esből, 77.).

Az első 45 percben a Mezőhegyes többet birtokolta a labdát, nyílt sisakos játékot láthattak a nézők. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A 2. percben Mátó emelt 25 méterről fölé, a 16. percben válaszként Tasi 16 méteres bombáját védte Kasik. A 20. percben a vendégek közel álltak a vezetéshez. Dancs Á. beadását Dócza fejelte nagy erővel kapu fölé. A 30. percben Dancs Á. szabadrúgása szállt fölé. A 32. percben Szabó Á. került helyzetbe és lőtte a labdát kapufára. A 43. percben megszerezte a vezetést az MSE. Bálint húzta Szabó Árpádot mezénél fogva a földre, a megítélt büntetőt Ács a kapu jobb oldalába helyezte, 0-1.

Tíz perc alatt fordított a kékmezes hazai csapat (Fotó: Rajki Judit)
Tíz perc alatt fordított a kékmezes hazai csapat (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A második játékrészre egy motiváltabb Rákóczi jött ki a pályára. A 62. percben Simon szöglete után Tasi csúsztatta fejjel a hosszú sarokba a labdát, 1-1. A 67. percben Jámbor bal oldali beadását Mátó vágta fölé. A 77. percben  Dócza tért ölelő átadásával Ács hagyta faképnél a védőket és a kifutó kapust is kicselezve gurított az üres kapuba, 1-2.  A 79.percben Simon 25 méterről tekerte a labdát a kapu jobb oldalába, 2-2. A 83. percben Tasi fejese a kapufáról  pattant vissza a mezőnybe és az érkező Boros 18 méterről a kapuba emelt, 3-2. A 84. percben Tasi labdáját a gólvonalon mentették a vendégek. A 93. percben Dancs Á. bonyolódott cselezésbe saját 16-osa előtt, Nyéki elvette a védőtől a labdát és a kapust is kicselezve sétált a gólvonalig, majd gurított a hálóba, 4-2.

Dávid Zsolt: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, rendkívül sokat tettünk a második félidőben a győzelemért és remélem, hogy a siker egységet kovácsol a csapaton belül.

A Rákóczi Vasas a 6. helyen áll a tabellán. A csapat október 21-én Szarvason lép pályára. A találkozó kezdési ideje: 14.30 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.